Aragonès: 'És absolutament necessari allargar els ertos fins a inicis de la temporada vinent, sobretot en el sector turístic'

Esquerra Republicana valora l'esforç del sector turístic durant els darrers mesos per mantenir els establiments oberts i garantir l'acollida dels ciutadans del país

El coordinador nacional d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà juntament amb el Vicesecretari general de Comunicació i Estratègia, Sergi Sabrià, i l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer han assistit a una reunió de treball amb diferents representants del sector del turisme de la Costa Brava centre, un sector que representa el 12% del producte interior brut de Catalunya.

Aragonès ha destacat l'esforç del sector turístic durant els darrers mesos per mantenir els establiments oberts i garantir l'acollida dels ciutadans del país, sent així un dels sectors amb més impacte de la Covid-19, especialment durant la primavera i l'estiu. "És absolutament necessari l'allargament dels ertos fins a inicis de la temporada vinent, sobretot en el sector turístic", ha reclamat per poder-la afrontar amb més "garanties i condicions òptimes".

En aquest sentit, el coordinador nacional ha valorat positivament l'esforç que ha fet el turisme de la zona en els darrers anys "millorant la destinació, apostat per la qualitat i el valor i no tant pel volum i la quantitat". "És un exemple de bona pràctica i s'ha de traslladar a la resta de destinacions turístiques del país aprofitant el potencial que té Catalunya, com també impulsant l'actiu gastronòmic"

 Pere Aragonès, Teresa Jordà, Sergi Sabrià i Josep Piferrer amb representants del sector turístic de la Costa Brava centre
Pere Aragonès, Teresa Jordà, Sergi Sabrià i Josep Piferrer amb representants del sector turístic de la Costa Brava centre

Catalunya, una potència alimentària i gastronòmica

"Catalunya té totes les característiques i els atributs per ser una potència mundial alimentària i gastronòmica" va destacar ahir Aragonès durant la visita a les instal·lacions de la nova nau de l'empresa de carn ecològica Pirinat. "Tenim producte de qualitat i diversificat, bons productors i elaboradors. Cal millorar la capacitat agroalimentària i totes les polítiques de reconstrucció" va valorar.

Així, el coordinador nacional va explicar que el Pla de reactivació del Govern de la Generalitat "inclou una sèrie de mesures en l'àmbit alimentari i de producció agrícola, en l'extensió dels regadius, i també en l'orientació cap a la internacionalització i apostar per la innovació del sector".

Un sector que durant els mesos difícils de confinament va garantir l'abastiment alimentari a tot Catalunya "gràcies a empres, productors, distribuïdors i comercialitzadors que van seguir fent bé la seva feina, arrelada al territori per garantir la cadena alimentaria en tot moment", ha explicat Aragonès.