El president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest dimarts en roda de premsa.
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest dimarts en roda de premsa.

El president de la Generalitat es mostra “convençut” de poder arribar a un “acord ampli” pels comptes catalans i avisa que “no s’entendria que Junts es desentengui d’uns pressupostos que han elaborat ells”

“Avui el Govern obre una nova etapa i ho fa amb la determinació d’afrontar les urgències del moment i les qüestions de fons, com la voluntat que la ciutadania decideixi el futur del país, i de seguir impulsant les transformacions socials, democràtiques, verdes i feministes”. Aquestes han estat les paraules del president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest dimarts després del primer Consell Executiu posterior a la remodelació del Govern. “Aquestes són les prioritats”, ha dit.

Aragonès ha recordat que “el país no s’atura” i per això han volgut “afrontar amb tota la rapidesa els canvis al Govern”. El president ha subratllat que en l’actual context de crisi és “primordial” disposar d’un “bon pressupost”, i ha posat en valor els comptes elaborats pel conseller d’Economia sortint, Jaume Giró, que són, ha dit “una bona base” per començar la negociació amb la resta de grups.

En aquest sentit, s’ha mostrat convençut de poder arribar a un “acord ampli” amb les formacions que al llarg de la legislatura han contribuït a la governabilitat del país. Amb la CUP i els Comuns, amb els quals s’han assolit acords per la investidura i pels anteriors comptes, així com amb Junts: “Aquest pressupost l’ha elaborat un conseller nomenat a proposta de Junts, no s’entendria que es desentenguin d’uns pressupostos que han elaborat ells”, ha conclòs.