Aragonès, durant la seva intervenció avui a Girona / Esquerra Republicana
Aragonès, durant la seva intervenció avui a Girona / Esquerra Republicana

El president de la Generalitat i coordinador nacional d'Esquerra Republicana ha parlat també del Catalangate advertint que "s'equivoquen si es pensen que cessant la directora del CNI poden passar pàgina"

Esquerra Republicana ha celebrat, aquest dissabte 14 de maig, l’acte de presentació de Quim Ayats com a candidat republicà a Girona a les pròximes eleccions municipals de 2023. El president de la Generalitat i coordinsdor nacional d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, han acompanyat Ayats aquest dissabte en un acte moderat per la periodista Bàrbara Julbe.

En la seva intervenció, Aragonès ha volgut reivindicar la defensa dels "elements comuns, d'allò que no és privatiu, de la nostra llengua i la nostra cultura" assegurant que "no deixarem que els tribunals decideixin sobre el futur d'un element cohesionador tan important de la nostra societat com és l'escola i el català".

El president de la Generalitat ha tingut paraules també pel Catalangate i ha volgut denunciar que "davant el cas d'espionatge més escandalós de les últimes dècades, els drets individuals i col·lectius estan en perill" mostrant-se, alhora, ferm contra la gestió del govern espanyol per l'escàndol d'espionatge. El president ha defensat que "si es pensen que cessant la directora del CNI poden passar pàgina, s'equivoquen. Que no ens posin a prova perquè quan ho han fet ja han vist què ha passat".

Finalment, Aragonès ha volgut destacar la figura del ja candidat a l'alcaldia de Girona per Esquerra Republicana, Quim Ayats, recordant que “el conec de fa molts anys i ha tingut sempre la ciutat entre cella i cella, l’hem vist sempre en els moments crucials, en les decisions importants que s’han pres a Girona”. D’aquesta manera, ha assegurat també que “serà el millor alcalde per la ciutat”.

  Aragonès: “No deixarem que els tribunals decideixin sobre un element cohesionador tan important de la nostra societat com és el català'

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha volgut destacar per la seva banda la figura d’Ayats apuntant que “és la primera vegada que en aquesta ciutat immortal Esquerra Republicana repeteix candidat a les eleccions municipals”, i ha reforçat aquesta idea afirmant que “en Quim i tot el seu equip saben quan s'han de prendre decisions, i quan has de remar sempre en pro del bé de la ciutat". Jordà ha volgut afegir que “en un moment de revolució i canvi, totes les transformacions han de començar pels pobles i les ciutats” recordant que “és vital acompanyar a la ciutadania sense deixar a ningú enrere”.

Per la seva banda, el cap de llista per Esquerra Republicana Girona a les pròximes eleccions municipals, Quim Ayats, ha parlat de la ciutat afirmant que “ha de fer un pas més”. L'alcaldable republicà ha afegit que "cal adaptar l’agenda de respostes per a donar sortida als reptes del futur. Això passa també per actualitzar la manera de fer política, hi ha una nova manera d’entendre i de fer la política que demana pas, que entén que la màxima prioritat de la política és ser útil a la gent”.