Foto final de l'acte de campanya municipal a Tarragona / Gerard Magrinyà
Foto final de l'acte de campanya municipal a Tarragona / Gerard Magrinyà

Els republicans carreguen contra el candidat socialista a Tarragona i alerten d’un pacte “entre la dreta catalana i espanyola”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha carregat durament contra el candidat socialista a Tarragona, Rubén Viñuales, antic militant de ciutadans: “que cap vot independentista a Tarragona vagi, per la via directa o indirecta, a Ciutadans”.

Aragonès, doncs, ha acusat els socialistes de “fitxar un candidat espanyolista”. “I la pregunta és”, ha alertat el president, “què farà Junts a Tarragona? donarà suport al canvi, o a aquells que han aplaudit la repressió contra els seus dirigents polítics?”. Davant del risc que el partit juntaire arribi a un acord amb els socialistes, un pacte que ha recordat que “ja és real a la Diputació de Barcelona”, Aragonès ha fet una crida a concentrar tots els vots independentistes a Esquerra Republicana: “Tots els vots independentistes, que defensen la llengua i la democràcia, apostem pel Pau Ricomà”.

Aquest 28 de maig va de deixar ben clar als que han manat tant que pensaven que manarien sempre, que això no és un parèntesi”, ha asseverat Aragonès, “va de saltar de l’immobilisme socialista o de sumar a la transformació republicana”. El president ha clos animant els tarragonins i tarragonines a anar a les urnes: “Si voleu República, voteu República!”.

També el candidat a l’alcaldia i actual alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha alertat del possible “pacte de la vergonya entre les dretes catalanes i espanyoles”: “quan hi ha negoci, les dretes s’entenen”, ha assegurat. Així, Ricomà ha reiterat que l’única alternativa per evitar-ho és votar Esquerra Republicana: “nosaltres som la garantia que això no serà així!”.

El tarragoní ha volgut recordar, en aquest sentit, que els republicans sí que van rebutjar, ara fa quatre anys, la possibilitat de pactar amb un partit socialista “tacat de corrupció”, i ha posat de manifest la gran transformació republicana que ha comportat l’alcaldia. “On ells hi posaven opacitat, nosaltres hi hem posat transparència; i on ells hi posaven clientelisme, nosaltres hi hem posat participació”, ha sentenciat. Ricomà ha clos demanant el vot per a la seva candidatura: “necessitem moltes mans, molts cors i molts cervells”.

 Carme Forcadell a l'acte de campanya municipal de Tarragona / Gerard Magrinyà
Carme Forcadell a l'acte de campanya municipal de Tarragona / Gerard Magrinyà

Per la seva banda, la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, també ha posat de relleu la disjuntiva a la qual la ciutat s’enfronta aquest diumenge: “A Tarragona, com al país, la cosa va que guanyi ERC o el PSC”. L’elecció, ha dit, “és molt fàcil”: “que guanyi la transformació i els interessos de tothom, o que guanyi el passat i el sucursalisme de Madrid”.

Així mateix, Vilalta s’ha sumat a la crítica contra el candidat del PSC: “Fa quatre anys, el PSC va pactar amb la ultradreta de Valls per impedir que Maragall fos alcalde de Barcelona”, ha explicat, per afegir: “A Tarragona, tenen la ultradreta a dins”. “La gent d’ERC no ho permetrem” ha clos la portaveu republicana”.

En la mateixa línia, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assenyalat contra Viñuales: “Quina transformació vol fer el PSC a Tarragona amb un candidat que ve d’un partit que va néixer contra el català i els interessos de Catalunya?”.

Forcadell ha insistit que votar el partit socialista és “votar passat”: “les seves propostes són antigues i caduques”. “Esquerra som la força tranformadora del país”, ha asseverat la republicana, que ha reblat: “el PSC no ha transformat mai res i ha governat gairebé sempre”. “Que cap vot republicà es quedi a casa!”, ha reclamat l’expresidenta, “omplim les urnes de vots republicans, de dignitat i esperança!”.

Per acabar, la número dos a la llista de Tarragona per a l’alcaldia, Maria Roig, tampoc no s’ha estalviat la crítica: “Davant nostre nostre tenim persones que, amagades rere les sigles del socialisme, van lluitar contra l'escola catalana i van arrencar llaços grocs”. Per això, Roig ha assegurat que Esquerra Republicana i el seu equip, liderat per Ricomà, “és l’única opció real d’esquerres que pot governar la ciutat”.