El departament d’Economia i Hisenda inclourà una reducció del 30% de les taxes universitàries als pressupostos

La mesura respon a les demandes dels estudiants i alts càrrecs de les universitats públiques de Catalunya

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha avançat avui que l’Avantprojecte de pressupostos de l’any 2020 inclourà una rebaixa del 30% de les taxes universitàries. Ho ha fet en el marc de la presentació de la “Nota d’Economia” publicada pel departament, dedicada a l’impacte de la revolució digital a Catalunya.

Segons ha explicat el vicepresident, Pere Aragonès, la reducció de les taxes universitàries va en línia amb el que han demanat "els estudiants al carrer, i els rectors en les reunions i posicionaments públics”. El departament d’Economia i Hisenda també recull d’aquesta manera la demanda de reducció que va aprovar el Parlament de Catalunya el passat mes de febrer.

El vicepresident Aragonès ha volgut destacar que la mesura pretén “estendre les oportunitats al conjunt de la població”. A més, ha assegurat que des del Govern és el moment de fer aquest esforç: “En els darrers anys, el jovent i les famílies d’aquest país han fet un esforç per assumir el cost d’accés a la Universitat. S’havia demanat un pas del Govern en aquest àmbit, i ara estem en disposició de fer-lo”, ha clos Aragonès.

L’Avantprojecte de pressupostos de la Generalitat en què treballa el departament d’Economia i Hisenda preveu augmentar la despesa en 2.500 milions d’euros respecte dels últims pressupostos aprovats. La implementació d’aquesta reducció en el preu de la universitat depèn, ara, de l’aprovació dels pressupostos del 2020, que Aragonès confia que sigui en els pròxims mesos.

S’havia demanat un pas del Govern en aquest àmbit, i ara estem en disposició de fer-lo

La revolució digital, un repte transversal

La “Nota d’Economia 105: La revolució digital a Catalunya” és un recull 14 articles elaborats per una vintena d’acadèmics i experts, que aborden l’impacte de la revolució digital des d’una perspectiva multidisciplinar.

En aquesta línia, el vicepresident ha subratllat que “necessitem uns joves formats, capaços d’aprofitar que Catalunya disposa d’un ecosistema òptim per esdevenir un referent internacional en la revolució digital; el coneixement és un motor d’innovació i millora”.

El document tracta qüestions tan diverses com la robotització, les economies de plataforma, la bretxa de gènere en la tria d’estudis de caràcter científic i tecnològic o l’impacte de la transformació digital sobre el món tributari.

Etiquetes