Reunió de la direcció d'Esquerra amb els diputats i senadors a Madrid
Reunió de la direcció d'Esquerra amb els diputats i senadors a Madrid

Els diputats i senadors d’Esquerra Republicana a Madrid s’han reunit avui amb la direcció del partit per encarar la nova legislatura

El coordinador nacional d’Esquerra Republicana i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, junt amb la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, s’han reunit avui a Madrid amb els 13 diputats i 13 senadors del grup republicà al Congrés i el Senat. La trobada ha servit per encarar la nova legislatura i, de moment, reiterar el no a Pedro Sánchez.

“Esquerra Republicana ha plantejat de forma reiterada quines són les condicions per arribar a un acord”, ha apuntat Aragonès a la sortida de la reunió, "construir la via per resoldre políticament el conflicte polític a través d’una mesa de negociació entre governs, en què no hi hagi vetos sobre les propostes, amb calendari i garanties de compliment”. Aragonès ha constatat també que pels republicans els tempos no són una prioritat. "Per nosaltres el calendari no és important, és el contingut”, ha afirmat el republicà, "és millor un bon acord que un acord ràpid”.

El coordinador nacional del partit ha deixat clar, doncs, que Esquerra Republicana no té pressa i que si Pedro Sánchez vol ser investit aquest desembre, el PSOE s’haurà de moure. “És el moment d’obrir una etapa de diàleg en què nosaltres plategem el dret d’autodeterminació de Catalunya i el nostre projecte polític independentista, veurem si el PSOE és capaç d’obrir també una negociació sincera i honesta”, ha clos Pere Aragonès.

També el número u dels republicans a Madrid, Gabriel Rufián, ha apuntat en la mateixa direcció: “Necessitem un bon acord, estem davant d’un conflicte polític que no se soluciona amb una reunió”. Rufián forma part de l’equip que s’encarrega de les negociacions, junt amb la secretària general adjunta i portaveu del partit, Marta Vilalta, i el president del Consell Nacional, Josep Maria Jové.

A la reunió d’aquest matí també hi han assistit el president del grup parlamentari d’Esquerra al Parlament, Sergi Sabrià, i el vicepresident general de coordinació interna, territori i organització, Isaac Peraire. La trobada s’ha celebrat la jornada prèvia a la sessió constitutiva de les cambres, prevista per demà, 3 de desembre.