Aragonès i Sánchez, abans de reunir-se
Aragonès i Sánchez, abans de reunir-se

Els caps dels governs català i espanyol pacten reprendre la negociació per afrontar la desjudicialització del conflicte i la fi de la repressió

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquesta tarda després de reunir-se a la Moncloa amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que han acordat reunir la taula de negociació la darrera setmana de juliol a Madrid”. Aragonès ha expressat la importància que a partir d’aquesta taula es comencin a tancar acords concrets: “Amb aquesta voluntat l’hem convocada”, ha dit.

El cap de l'Executiu català, que ha comparegut davant la premsa des de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, ha explicat que la reunió es farà "amb la voluntat de començar a abordar la desjudicialització del conflicte, i, per tant, la fi de la repressió". Aragonès ha reivindicat que "avançar en aquest àmbit malgrat que les dificultats i les posicions allunyades és determinant per donar credibilitat i impulsar la negociació a curt termini". Alhora, ha advertit que "abordar la desjudicialització és imprescindible, però mentre la ciutadania de Catalunya no tingui la possibilitat de decidir en llibertat el futur polític del país estem lluny de resoldre el conflicte".

El president de la Generalitat ha afirmat que la reunió amb Pedro Sánchez s’ha desenvolupat en un “clima correcte i respectuós”, marcat per “les dificultats del moment que ens obliguen a sobreposar-nos i treballar per a la recerca de solucions”. Així mateix, ha expressat el seu “malestar i preocupació per l’espionatge a representants de les institucions catalanes i a persones vinculades al moviment independentista”. “És un fet molt greu que no es resol amb el relleu de la directora del CNI”, ha avisat. En aquest sentit, ha assenyalat que l’acord marc assolit la setmana passada “ajuda a oferir garanties que una situació com aquesta no es reproduirà”, tot i que ha afegit que “cal anar fins al fons”.

Etiquetes