El vicepresident i coordinador nacional d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès.
El vicepresident i coordinador nacional d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès.

El vicepresident del Govern defensa que ajornar les eleccions al 30 de maig “és la millor decisió per lluitar contra la pandèmia i perquè tothom pugui exercir amb seguretat el dret a vot”

“Volem salvar vides i volem preservar el dret a vot de tothom”. Amb aquestes paraules ha defensat aquest divendres el vicepresident del Govern i coordinador nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, l’ajornament de les eleccions al Parlament previstes per aquest 14 de febrer, que finalment se celebraran el 30 de maig. Aragonès ha subratllat que aquesta decisió és “la millor per lluitar contra la pandèmia i perquè tothom pugui exercir amb seguretat el dret a vot”.

En una compareixença posterior a la reunió del Govern, el vicepresident ha subratllat la necessitat de “minimitzar el risc epidemiològic” i de garantir que el procés electoral “es pugui celebrar amb una alta exigència de qualitat democràtica”.

Ha explicat que el Govern ho tenia “tot a punt” perquè les eleccions es poguessin celebrar “amb la màxima seguretat” el 14 de febrer, però que l’actual evolució de la Covid-19, amb tot Europa patint les conseqüències de la tercera onada, “evidencia” que mantenir la convocatòria hagués estat “un risc inassumible a nivell sanitari i un perjudici per la participació que ha de legitimar tot procés democràtic”. “Traslladem les eleccions al 30 de maig per tal que ningú renunciï al seu dret a vot per por a contagiar-se”, ha resumit.

Cal garantir que el procés electoral es pugui celebrar amb una alta exigència de qualitat democràtica.
Pere Aragonès Vicepresident del Govern i coordinador nacional d'Esquerra Republicana

Aragonès ha destacat que es tracta d’una decisió “molt meditada i molt raonada”, presa després d’un procés de deliberació amb tots els partits amb representació parlamentària reunits aquest mateix divendres al Parlament “que ha permès construir un ampli consens en relació a la nova data de les eleccions”.

“Venen setmanes on tots i totes hem d’estar centrats únicament i exclusivament en l’evolució de la pandèmia i en la necessitat d’evitar, de totes totes, el col·lapse del sistema sanitari”, ha defensat el vicepresident. Aragonès ha mostrat la seva plena disposició a comparèixer “les vegades que faci falta” a la Diputació Permanent del Parlament per tal de retre comptes de com el Govern està fent front a la pandèmia i, alhora, “buscar espais de diàleg i cooperació amb totes les forces polítiques” per “enfortir el compromís col·lectiu en la lluita contra la Covid-19”.