L'Assemblea de Càrrecs Electes es compromet amb l'amnistia, l'autodeterminació, la mobilització popular i la llibertat

Forcadell demana persistència als participants, entre els quals més de 800 membres d'Esquerra Republicana

L'Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya s'ha constituït aquest dimecres a Barcelona i ha fixat com a full de ruta cinc punts polítics comuns. De l'autodeterminació a la mobilització popular, el posicionament s'ha aprovat per unanimitat al Palau de Congressos després de sentir les intervencions del president Carles Puigdemont, exiliat a Waterloo, i la lectura d'una carta de la presidenta Carme Forcadell des de Mas d'Enric.

Puigdemont ha assegurat que la voluntat de l'Assemblea és "combatre la repressió latent que pretén posar límits a les institucions", mentre que Forcadell, a través de la veu la diputada republicana Raquel Sans, ha arengat els participants a mantenir-se ferms: "Malgrat els obstacles i les dificultats, persistiu; perquè sou els representants d'un poble que mai defalleix", ha escrit la presidenta.

En aquest sentit, i a proposta del grup promotor transversal, l'Assemblea ha aprovat per unanimitat un posicionament polític de cinc punts centrals:

  1. Rebuig a la sentència dictada pel Tribunal Suprem en relació els fets de l'1 d'octubre del 2017, que vulnera els drets civils i polítics no només de les persones condemnades sinó també de la ciutadania d'aquest país i que condemna l'expressió i l'exercici d'aquests drets, de la llibretat i de la dissidència polítiques
  2. Demanar amnistia i exigir la llibertat de les preses i presos polítics, el retorn dels exiliats i exiliades i la fi de la repressió judicial, política, social, econòmica i policial
  3. Donar suport a la mobilització popular i seguim defensant la sobirania de les institucions catalanes.
  4. Exigir diàleg a l'Estat i una mesa de negociació que retorni el conflicte a la política. Al mateix temps, apel·lem a la mediació internacional per aconseguir aquest objectiu.
  5. Treballem per l'autodeterminació i per una solució política que permeti als catalans decidir el seu futur polític a les urnes.

Tot plegat, s'ha aprovat en una assemblea que ha arrencat l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que ha fet una crida a avançar conjuntament en rebuig la repressió i en la defensa de la democràcia. "Avui no s'acaba res, avui tot comença", ha subratllat Pueyo.

A la trobada d'aquest dimecres a Barcelona hi han participat centenars d'electes, que han omplert el Palau de Congressos. De republicans, n'hi havia més 800 en representació del món local, el Parlament, i el Govern.

Etiquetes