Dones d'Esquerra Republicana / Marc Puig
Dones d'Esquerra Republicana / Marc Puig

Gairebé 300 dones han participat avui de l'Assemblea Nacional de Dones d'Esquerra per avançar en la feminització de la política

La Vicesecretària General de les Dones d'Esquerra Republicana, Raquel Sans, ha reivindicat la feina feta per feminitzar el partit i que ja és el partit més paritari al Congrés. Sans ha encoratjat a seguir la feina per feminitzar tots els àmbits: "Esquerra és el partit més paritari del Congrés i ho volem ser en tots els àmbits".

Sans ha explicat que en “els darrers 4 anys s'ha fet molta feina per feminitzar el partit” i actualment després de les eleccions municipals tenim 1.384 regidores, 83 alcaldesses, som el partit amb més proporció de dones al Congrés dels Diputats a Madrid, hem treballat per les llistes cremallera i “s'ha fet molta feina a nivell quantitatiu. Ara l'objectiu és fer aquesta feina a nivell també qualitatiu” i aquesta Assemblea Nacional de Dones hi posa fil a l'agulla per seguir feminitzant el partit, que actualment entre els seus electors té un 52% de dones.

La vicesecretària ha agraït la tasca duta a terme per la seva predecessora al càrrec, Mireia Mata. Un moment molt emotiu de l'Assemblea ha estat el de les intervencions des de Ginebra de la Secretària General del partit, Marta Rovira, i des de Brussel·les de Meritxell Serret. També ha estat molt emotiva la lectura de dues cartes escrites per la president del Parlament, Carme Forcadell, i per la consellera Dolors Bassa.

En un moment en què la dreta més extrema s’està fent un lloc en l’agenda política no podem descansar ni un instant
Dolors Bassa

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell ha dirigit una carta a l'Assemblea de Dones animant-les a seguir en la lluita per la plena igualtat, “cal paritat arreu, en tots els càrrecs, comissions i llocs de poder, cal paritat en alcaldies importants i no tan importants; en capitals de província i comarca i en totes les institucions i cal preparar candidates per a presidir la Generalitat. Mireu si en tenim de feina. Posem-nos-hi”.

La consellera Dolors Bassa en la seva carta ha incidit que ens trobem en un moment en què “la dreta més extrema, feixista, retrògrada, homòfoba, racista i masclista, s’està fent un lloc en l’agenda política no podem descansar ni un instant. No ens ho podem permetre. Tornen a estar en joc drets que ens han costat tant d’assolir, com el dret a la manifestació o la llibertat d’expressió però també els drets fonamentals de les dones”. Bassa ha animat les dones republicanes a seguir unides i “batallar per un país de ciutadanes lliures, socialment just però sobretot on regni la igualtat. Hem de lluitar per una República catalana on no es qüestioni el dret a estimar a qui i com es vulgui; on les nostres filles ja no hagin de tornar a trencar sostres de vidre o patir bretxes salarials; on el dret a la maternitat sigui reconegut sense fissures; on la justícia no pugui ser arbitrària contra les agressions sexuals i on la violència masclista ja no sigui una crua realitat quotidiana”. Dolors Bassa ha recordat les paraules de l'activista Rosa Parks: “Mai has de tenir por amb el que estàs fent quan és el correcte”.