El conseller d'Ensenyament Josep Bargalló al Parlament durant la primera sessió de control al Govern / ACN
El conseller d'Ensenyament Josep Bargalló al Parlament durant la primera sessió de control al Govern / ACN

El conseller d’Ensenyament també ha defensat en seu parlamentària el model d’escola catalana i ha assegurat que la Generalitat és l’única autoritat educativa a Catalunya i que sempre defensarà “el professorat, l’alumnat i les famílies”

El conseller d’Ensenyament Josep Bargalló ha anunciat avui durant la primera sessió de control al Govern que la Generalitat tornarà a implicar-se en el finançament de les escoles bressol municipals a partir dels propers pressupostos. “El capteniment del Govern és tornar a participar de manera directa amb els municipis i les famílies en el finançament de les places públiques de 0 a 3”, ha assegurat el conseller.

Bargalló ha manifestat que “el Govern se sent absolutament corresponsable del sosteniment, el finançament i la planifiació del 0-3” i ha explicat que empenyerà en el que calgui, sempre al costat dels ajuntaments. En aquest sentit, el conseller ha exposat la voluntat de diàleg amb el món municipal, que ha sostingut les escoles bressol, “per compensar-los del passat i que sigui alhora una compensació de futur”. I ha afegit que es compromet també a treballar amb els grups parlamentaris la planificació d’aquesta primera etapa educativa. De fet, parlar amb l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i les formacions parlamentàries és un dels principals objectius que es marca Bargalló per arribar a consensos.

El capteniment del Govern és tornar a participar de manera directa amb els municipis i les famílies en el finançament de les places públiques de 0 a 3
Josep Bargalló Conseller d'Ensenyament
 El conseller Josep Bargalló conversa amb les famílies de l'Institut El Palau / ACN
El conseller Josep Bargalló conversa amb les famílies de l'Institut El Palau / ACN

Autoritat educativa a Catalunya

En una altra resposta al plenari, el conseller d’Ensenyament ha insistit també en la defensa de l’escola catalana, que ha assegurat que és un model d’èxit “gràcies als mestres, al professorat, als equips directius i al personal del departament”. Bargalló s’ha reafirmat en el fet que “el Govern de la Generalitat és l’única autoritat educativa” a Catalunya i ha reclamat que tot el que succeeix a les aules s’ha de solucionar als centres. “Qui ha de dirimir si els drets de l’alumnat van ser injustament alterats és el departament, no la fiscalia ni els jutjats”, ha reblat el conseller, que també ha sigut contundent sobre els processos judicials oberts: “sempre defensarem el professorat, sempre defensarem l’alumnat i sempre defensarem les famílies”.