La carpeta antirepressiva de la negociació

Per la desjudicialització del conflite

Forcem l’Estat a la taula de negociació

El Govern de Catalunya, a iniciativa d’Esquerra Republicana, ha començat una negociació amb el govern de l’estat espanyol amb l’objectiu de resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Una negociació que el Govern defensa que ha de desembocar en donar resposta a les demandes majoritàries, àmplies i transversals, de la ciutadania de Catalunya: l'amnistia, posar fi a la repressió; i l’autodeterminació, decidir lliurement el futur del país a les urnes.


Negociem en igualtat de condicions

Per tal de fer efectiva aquesta negociació, és imprescindible que les dues parts estiguin en igualtat de condicions. La repressió impedeix tirar endavant una negociació amb garanties.

És per aquest motiu que les primeres passes en el marc negociador estan lligades a una carpeta antirepressiva. Amb la mateixa força que vam aconseguir seure l’estat espanyol a una taula de negociació, i a reconèixer l’existència d’un conflicte entre ambdues parts, ara cal que l’Estat avanci cap a la desjudicialització per equilibrar la balança i permetre una negociació entre parts iguals. És important superar i posar fi als efectes de la judicialització, no només per les persones que avui en pateixen les conseqüències, sinó perquè no es perpetuïn les deficiències democràtiques de l’Estat en un futur. Per la via de la repressió no se sotmetrà la voluntat d’un poble que vol decidir el seu futur.