Forcadell: 'Persistiu, perquè sou els representants d'un poble que mai defalleix'

La presidenta Carme Forcadell s'adreça a l'Assemblea de Càrrecs Electes amb una carta des de la presó de Mas d'Enric

Assemblea de Càrrecs Electes

Palau de Congressos, 30 d’octubre de 2019

Companyes i companys de l’Assemblea de Càrrecs Electes.

Representants directes de milions de persones d’arreu del país, de diferents ideologies polítiques.

Com bé sabeu, el nostre ha estat un judici polític, amb voluntat d’escarment. No els ha importat la veritat, ni els principis democràtics. Han considerat un crim manifestar-se pacíficament, posar urnes, i fins i tot, permetre que al Parlament es debati d’allò que no els agrada.

Tot, per poder castigar-nos. Per poder castigar a aquelles persones que complíem la nostra funció com a representants de la ciutadania, que obeíem el mandat de la majoria del nostre país, expressat a través del seu vot.

La condemna és molt dura. Però soc conscient que la repressió va més enllà de nosaltres. I que intenta atacar els drets i les llibertats de tota la nostra societat.

És un orgull que, per respondre a la injustícia, per defensar la democràcia, tantes persones de diferents partits hagueu pogut engegar plegats aquesta iniciativa.

L’objectiu comú no és altre que aconseguir un país millor, més just, més lliure, que lluiti contra les desigualtats

I permeteu-me que us demani tres coses.

La primera, no permeteu mai que el nostre moviment s’aparti del camí de la no-violència. Perquè és un camí llarg i difícil, però és el més efectiu, i sobretot, és el nostre, és el que respon a les nostres conviccions.

La segona, que exerciu l’empatia. Entre vosaltres, per poder compartir aquesta lluita pacífica plegats. I amb aquells que estan més allunyats de nosaltres. Entendre les seves raons, els seus sentiments, serà necessari per poder arribar a la solució del conflicte.

I la tercera, que persistiu. Que persistiu sempre en la defensa de la democràcia. Que persistiu en la lluita contra tota injustícia. Malgrat els obstacles i les dificultats, persistiu. Perquè sou els representants d’un poble que mai defalleix.

I recordeu sempre que l’objectiu comú no és altre que aconseguir un país millor, més just, més lliure, que lluiti contra les desigualtats. Un país en què la igualtat efectiva entre dones i homes sigui una realitat. Penseu que la paraula República és de gènere femení.

Gràcies per ser-hi sempre.

Carme Forcadell i Lluís

Presó de Mas d’Enric.

30 d’octubre de 2019.

Etiquetes