L'exconseller, Raül Romeva, rebut per la societat civil
L'exconseller, Raül Romeva, rebut per la societat civil

L'exlíder d'Exteriors, Raül Romeva, acusa l'Estat de convertir en delicte determinades idees polítiques i democràtiques

Nou episodi de repressió incessant de la justíicia espanyola contra l’independentisme i el govern de la Generalitat. El jutjat d’instrucció 18 de Barcelona ha obert una nova investigació, ara, sobre l’acció exterior de la Generalitat. La causa apunta directament el que va ser líder d’Exteriors, Raül Romeva, ja jutjat i condemnat pel Tribunal Suprem.

“El Tribunal Suprem, el de Cuentas, el jutjat núm. 13, l’Audiència Provincial... i ara el jutjat núm. 18”. Així denuncia Raül Romeva la fragmentació de causes i l’acarnissament judicial contra l’independentisme. “L'Estat converteix determinades idees democràtiques en delicte”, ha etzibat el republicà, “després mobilitza la Fiscalia per empresonar i arruïnar vides”. Fa més de tres anys que Raül Romeva està injustament empresonat al centre penitenciari de Lledoners.

El cas neix arran d’una denúncia de la Fiscalia, basada en un informe del Tribunal de Comptes en què es qüestionen les despeses de l’acció exterior de la Generalitat entre el 2011 i el 2017. La justícia espanyola persegueix, ara, tot allò que té a veure amb la internacionalització del procés i la legítima tasca de Raül Romeva al capdavant del departament.

La investigació també implica directament nou excàrrecs de la Generalitat, entre els quals hi ha el que va ser número dos d'Exteriors, Aleix Villatoro, i l'exsecretari general del Diplocat Albert Royo. La resta d’encausats són el secretari del Govern, Víctor Cullell, i els alts càrrecs Roger Albinyana, Roser Clavell, Gerard Figueras, Antoni Reig, Teresa Prohias i Manel Vila. Romeva ha expressat la seva solidaritat a totes les persones implicades a través del seu compte de Twitter: “Vam fer política”, els ha assegurat.

El cas del jutjat 18 és independent del que s'instrueix al jutjat 13, que investiga els preparatius del referèndum.

Etiquetes