Esquerra Republicana mostra disconformitat i indignació per l’amnistia a 46 policies nacionals per les càrregues de l’1-O

Comunicat d'Esquerra Republicana

Esquerra Republicana mostra disconformitat i indignació davant la decisió del jutjat d’instrucció 7 de Barcelona d’amnistiar 46 policies nacionals investigats per la seva actuació durant les càrregues del referèndum de l’1 d’Octubre a Barcelona. Esquerra considera que les actuacions policials més greus haurien de quedar excloses de l’amnistia en tractar-se de tractes degradants i encaixar plenament en els delictes contra la integritat moral i tortures, que queden explícitament exclosos de la llei.

Així mateix, Esquerra Republicana recorda que la mateixa jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans assenyala que no es poden amnistiar els actes de tortures ni els tractes inhumans o degradants.

Esquerra lamenta la doble vara de mesurar d’alguns estaments judicials en l’aplicació de la llei d’amnistia, en què alguns tribunals, de forma deliberada, no estan respectant ni la literalitat de la llei ni la voluntat del legislador, sinó que actuen amb una clara voluntat política de persecució contra l’independentisme.

Esquerra Republicana vol mostrar total suport a les víctimes de la violència dels 46 policies amnistiats i a les seves defenses, en els recursos que de ben segur presentaran davant la injusta decisió coneguda avui.