Comunicat d'Esquerra Republicana sobre el cessament d'un càrrec eventual a Exteriors

Davant les notícies publicades avui sobre el cessament d’un càrrec eventual del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència per comportaments sexistes en el desenvolupament del seu càrrec, des d’Esquerra Republicana manifestem que:

En tenir coneixement del procés iniciat pel Departament, la Vicesecretaria General de Dones d’Esquerra Republicana, encapçalada per Raquel Sans, va entrar d’ofici i va instar al Responsable de Compliment Ètic a iniciar un procés d’investigació.

Aquest procés va activar els protocols interns de prevenció, gestió i correcció de què s’ha dotat el partit, millorats a partir de l’experiència de processos anteriors per tal de garantir la protecció i el correcte acompanyament de les víctimes.

Malgrat que el procés segueix obert, arribat a un cert punt d’aquest les informacions eren ja suficients per instar el Departament a extingir la seva relació laboral amb el càrrec eventual, tal com va fer el Departament setmanes després i així se’ns en va informar.

A l’espera de les conclusions de l’informe del Responsable de Compliment Ètic, l’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana va demanar la suspensió cautelar de militància i de tots els càrrecs interns, com així s’ha fet.

Esquerra Republicana segueix plenament compromesa en eradicar qualsevol comportament masclista dels àmbits on és present i ofereix tot el seu suport moral i material a les víctimes afectades pels comportaments objecte d’investigació en aquest procés.