Esquerra Republicana veu en les imputacions per Tsunami Democràtic la resposta dels poders reaccionaris a l’amnistia

Esquerra Republicana considera que les imputacions per Tsunami Democràtic contra la secretària general del partit, Marta Rovira; el president Carles Puigdemont; el secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg; la secretària de Moviments Socials d'Esquerra, Marta Molina; i l'exconseller de Governació, Xavier Vendrell, entre d'altres, són la reacció previsible i antidemocràtica dels poders reaccionaris de l’Estat contra la llei d'amnistia, i demostren un cop més que aquesta també és una causa construïda amb una clara intencionalitat política. De fet, aquesta reacció a la desesperada és un clar indicador de la qualitat i l’abast dels acords segellats fins ara per Esquerra Republicana.

És quan Catalunya avança políticament, que arriben els poders repressors de l’Estat i despleguen tots els seus tentacles per sabotejar els acords democràtics. És una clara reacció causa-efecte, un moviment tant previsible com aberrant. I demostra, també, l’encert que Esquerra Republicana introduís la causa del Tsunami Democràtic en l’amnistia.

En aquest sentit, Esquerra Republicana constata que la llei d'amnistia pactada és una solució d'una força i d'una importància transcendentals. Es referma, per tant, en la necessitat d’aquesta eina per avançar en clau de lluita antirepressiva contra les causes persecutòries per combatre l'independentisme democràtic. I roman ferma davant de cada atac, en defensa dels avenços socials, i en la lluita antirepressiva, l’autodeterminació i la independència de Catalunya.