Esquerra Republicana demana una investigació àgil i diligent per escatir si hi ha casos de males pràctiques en el cos dels Mossos d’Esquadra

Esquerra Republicana demana al Departament d’Interior una investigació àgil i diligent per escatir si hi ha hagut casos de males pràctiques en les actuacions policials dels Mossos d’Esquadra dels darrers dies per les mobilitzacions en suport a Pablo Hasél en diverses poblacions del país.

Sobre això, la vicesecretària general de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva d’Esquerra Republicana, Marta Vilaret, ha assegurat que “el dret a manifestació s’ha de garantir sempre” i que la policia ha d’actuar amb proporcionalitat i dins dels protocols establerts. En cas que no sigui així, les actuacions policials s’han de revisar de la forma més ràpida possible per, si és el cas, depurar responsabilitats per no posar en dubte la professionalitat de tot un cos”.

A més a més, Vilaret també ha remarcat que “és necessària la formació d’un nou govern per adaptar el model policial, un model democràtic que ha d’estar basat en la confiança mútua entre els cossos de seguretat, els servidors públics, i la ciutadania”, ha afegit.

Per últim, Esquerra Republicana reitera l’absolut rebuig a la sentència contra el raper Pablo Hasél perquè vulnera la llibertat d’expressió, i se suma, també, a les peticions per la seva llibertat.