“No ens rendirem. No ens fan por. Ho han intentat sempre i no han pogut mai”

Junqueras i Rovira són i seran el nostre president i la nostra secretària general, i la decisió avui de Marta Rovira permetrà que pugui exercir la secretaria general del partit i expressar lliurement la seva opinió sense estar condicionada per possibles represàlies de l’Estat

Davant l’hora greu que està vivint el nostre país, amb la vulneració dels drets i les llibertats polítiques que afecta a les nostres institucions democràtiques i a la ciutadania de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya vol traslladar el següent missatge al conjunt de la població i a l’opinió pública:

REBUTGEM la persecució ideològica i política que des de les instàncies judicials i governamentals de l’Estat espanyol s’està portant a terme contra l’independentisme i els seus representats electes. La defensa de la independència de Catalunya i dels valors republicans no només és legítima i està emparada pel dret de llibertat ideològica i participació política, sinó que avui a més, emergeix com la proposta política necessària per aturar la retallada de drets i llibertats.

La persecució que pateixen companys i companyes nostres avui s’expressa de forma ben clara amb les decisions del Tribunal Suprem de l’Estat espanyol contra els membres del Govern de la Generalitat de Catalunya, de l’antiga mesa del Parlament de Catalunya, contra dirigents dels partits polítics independentistes i entitats de la societat civil organitzada. A l’empresonament injust d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i a l’exili forçós de Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí i Anna Gabriel, aquesta tarda s’hi ha afegit l’ingrés de nou a presó de Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull, i l’exili forçós de Marta Rovira.

Estem preparats per seguir treballant, per sumar més gent, per fer-nos més forts, per ser encara més generosos i per ser eficaços
  “No ens rendirem. No ens fan por. Ho han intentat sempre i no han pogut mai”

La tergiversació dels fets de la passada tardor en els atestats de la Guàrdia Civil, la reinterpretació forçada d’articles del Codi Penal o la invenció d’una violència inexistent per justificar les imputacions pel delicte de rebel•lió ens situen en una posició d’indefensió i actuació arbitrària dels poders de l’Estat inacceptables en una democràcia i en un estat de dret.

FEM UNA CRIDA als demòcrates de Catalunya, als demòcrates dels Països Catalans i de la resta de nacions de l’Estat espanyol i també d’Europa, a mobilitzar-nos de forma pacífica, democràtica, massiva i transversal en defensa dels drets civils i polítics. L’atac que avui pateix l’independentisme no és només un atac als qui donem suport al projecte independentista, sinó que és també un atac al conjunt de drets i llibertats polítiques a la que tots els demòcrates hem de respondre. Sempre de forma pacífica, cívica i transversal. Fem una apel·lació també als demòcrates d’Espanya per a que defensin els drets i llibertats, la separació de poders i la fi de l’arbitrarietat.

ENS COMPROMETEM, aquesta setmana que Esquerra Republicana de Catalunya compleix 87 anys d’història, a continuar treballant per la llibertat de Catalunya, la justícia social i la fraternitat entre les persones i els pobles. Al llarg de la nostra història com a formació política hem viscut moments difícils, i ara ens trobem de nou davant la persecució política d’un Estat que no vol resoldre les diferències polítiques a les urnes sinó que utilitza de forma arbitrària els poders de l’Estat per combatre idees i persones. El president d’ERC, Oriol Junqueras, es troba des del 2 de novembre empresonat preventivament, i per tant, sense judici, al centre penitenciari d’Estremera, i avui la nostra secretària general, Marta Rovira, s’ha vist forçada a l’exili per tal d’evitar una actuació injusta per part dels poders de l’Estat. Junqueras i Rovira són i seran el nostre president i la nostra secretària general, i la decisió avui de Marta Rovira permetrà que pugui exercir la secretaria general del partit i expressar lliurement la seva opinió sense estar condicionada per possibles represàlies de l’Estat.

Avui és un dia molt dur per a tots nosaltres, la repressió s’ha acarnissat de nou amb els nostres companys i companyes. És un cop dur, no ens n’amaguem. Enfadem-nos, indignem-nos, plorem. Fem-ho, hi tenim tot el dret. Però fem-ho ràpid i aixequem-nos. Tornem-hi amb més ganes, més forts, més ferms, més determinats. Tornem-hi cívicament i pacífica. Convertim la ràbia en força. Ho farem per tots ells. Que tothom tingui clar que farem que tot aquest sacrifici valgui la pena.
Esquerra Republicana, davant d’eventualitats com les d’aquests darrers dies, s’ha preparat per garantir no només la continuïtat de l’activitat del partit, sinó per reforçar-se davant d’aquestes adversitats. Per aquesta raó, els milers de militants i regidors, els centenars d’alcaldes i alcaldesses, els nostres diputats i diputades i el conjunt de càrrecs electes d’Esquerra ens comprometem a continuar sumant voluntats a favor de la proposta republicana, des de la voluntat de diàleg però des de la més ferma de les conviccions, i ens conjurem a cohesionar encara més aquesta societat i el país, i la millor manera de fer-ho és enfortir el nostre partit.

Esquerra ha estat sempre una eina al servei dels anhels col·lectius del país des de la defensa dels valors republicans: la llibertat, la fraternitat i la igualtat d’oportunitats. Servir la ciutadania de Catalunya és avui, com ho ha estat sempre, la raó de ser d’Esquerra Republicana. I avui volem fer una crida als ciutadans i ciutadanes de Catalunya que comparteixen aquests principis: obrim de bat a bat les nostres portes a totes aquelles persones que els volen defensar de manera activa. És el moment de fer un pas endavant i enfortir-nos.

ESTEM PREPARATS per seguir treballant, per sumar més gent, per fer-nos més forts, per ser encara més generosos i per ser eficaços. I per això urgim a recuperar amb la màxima celeritat possible les nostres institucions i acabar amb l’aplicació de l’article 155 com a pas imprescindible, encara que no suficient, per complir amb la voluntat majoritària del poble de Catalunya expressada democràticament.

Diu Oriol Junqueras: “No ens rendirem mai. No ens fan por. Ens carreguen d’entusiasme. Ho han intentat sempre i no han pogut mai”. Avui fem nostres aquestes paraules i el compromís públic de no rendir-nos.