Esquerra Republicana recorrerà la decisió del president del Parlament Europeu per exigir que es compleixi la sentència del TJUE

Esquerra Republicana mostra la seva indignació amb la posició expressada avui pel president del Parlament Europeu, David Sassoli, i anuncia que la recorrerà al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE).

La sentència del TJUE va ser absolutament clara: Oriol Junqueras és eurodiputat des de la proclamació dels resultats de les eleccions al Parlament europeu i des d’aquell dia gaudeix d’immunitat parlamentària. En conseqüència, l’estat espanyol hauria d’haver tramitat un suplicatori si volia revertir aquesta condició, però no ho va fer i des d’aleshores ha sotmès Oriol Junqueras a una situació d’indefensió.

Per aquest motiu, Esquerra Republicana exigeix que es compleixi la sentència de la Unió Europea i que no prevalguin els interessos d’un estat membre per sobre dels interessos de la Unió, ja que això posaria en qüestió els seus principis fundacionals. En aquest sentit, Esquerra Republicana demana a la presidència del Parlament Europeu que expliqui obertament les pressions que hi ha hagut per modificar la posició sobre la immunitat d’Oriol Junqueras.

Esquerra Republicana seguirà treballant en tots els fronts i esgotarà totes les vies per garantir el compliment de la sentència del TJUE i protegir els drets d’Oriol Junqueras en tant que amb ells es protegeixen els drets i les llibertats del conjunt dels ciutadans de Catalunya i de la Unió Europea.