ACN
ACN

Comunicat d'Esquerra Republicana sobre la reunió entre els equips negociadors del PSOE i els republicans

Avui ha tingut lloc la primera reunió entre els equips negociadors d'Esquerra Republicana i el PSOE-PSC. La posició d’Esquerra Republicana en relació a una eventual investidura segueix sent negativa. Després de la trobada considerem que:

  1. Les dues parts han establert un punt de partida comú en constatar la necessitat d'abordar políticament un conflicte que és, essencialment, de naturalesa política.
  2. Tot i que els diagnòstics de les parts no són coincidents, sí que comparteixen la necessitat de poder reprendre la via del diàleg entre partits i institucions, així com implicar en aquest a la societat civil. Un diàleg que ha de ser obert i sincer.
  3. Durant la reunió d'avui s'ha acordat mantenir una nova trobada el proper dimarts 3 de desembre. Serà al Congrés dels Diputats.
  4. Els negociadors d'Esquerra Republicana han traslladat a l'equip del PSOE-PSC que la solució democràtica per a Catalunya passa per una taula de negociació que es fonamenta en quatre pilars: que sigui entre governs, sense apriorismes ni temes vetats, amb calendari i amb garanties de compliment.
  5. La posició d'Esquerra Republicana respecte a una eventual investidura de Pedro Sánchez segueix sent negativa.