Jordi Solé acompanyat de Gerry Adams i altres líders del partit durant la Conferència Nacional del Sinn Fein
Jordi Solé acompanyat de Gerry Adams i altres líders del partit durant la Conferència Nacional del Sinn Fein

La Conferència Nacional del Sinn Fein ha aprovat aquest dissabte una resolució que qualifica d’antidemocràtiques les accions del govern espanyol a Catalunya.

El Secretari de Política Internacional d’Esquerra Republicana i eurodiputat, Jordi Solé, que ha participat a la Conferència del partit, ha explicat que "L’1 d’octubre, més de 2,3 milions de persones vam aconseguir votar. I amb el nostre vot també vam descobrir que l’Estat Espanyol estava disposat a impedir la nostra autodeterminació amb violència. I amb el nostre vot vam descobrir els límits de la democràcia espanyola".

Condemnem l'enfocament agressiu i contraproduent del govern espanyol en relació a Catalunya abans, durant i després del referèndum de l'1 d'octubre (...). Les accions del govern espanyol són antidemocràtiques i errònies
sentencia el text del Sinn Fein.

"Quan la meitat d'un govern escollit democràticament està a la presó, no perquè hagi comès cap delicte sinó perquè ha organitzat una votació, els ciutadans sabem que no hi ha democràcia. Alguns de nosaltres esperàvem que la Unió Europea defensaria i protegiria els nostres drets fonamentals com a ciutadans de la UE i ara ens preguntem: On ets Europa?", s’ha demanat Solé durant la seva intervenció a Dublín en què ha agraït "la solidaritat i el suport dels companys del Sinn Fein a les aspiracions democràtiques de la gran majoria dels catalans".

A més d’adreçar-se al plenari de la Conferència Nacional del partit, Solé ha aprofitat el viatge a Dublín per tenir una reunió bilateral amb el president del Sinn Fein, Gerry Adams, i fer una trobada amb la comunitat catalana a la capital irlandesa, entre d’altres.

Etiquetes