Oriol Junqueras, Pere Aragonès i Marta Vilalta entregant els avals a la candidatura
Oriol Junqueras, Pere Aragonès i Marta Vilalta entregant els avals a la candidatura

La candidatura de Junqueras, Rovira, Aragonès i Vilalta a l’Executiva Nacional, l’única que s’ha presentat, se sotmetrà a votació de la militància el 6 de novembre

La candidatura al 29è Congrés Nacional d’Esquerra Republicana, ‘Més republicanisme, més llibertat’, encapçalada pel President i la Secretària General de l’organització, Oriol Junqueras i Marta Rovira respectivament, ha lliurat al voltant de 1.900 avals de la militància. La de Junqueras i Rovira és l’única candidatura que havia presentat els avals que estableix la normativa interna dins el termini fixat, que vencia aquest dilluns 17 d’octubre. La Comissió de Garanties ha proclamat la candidatura aquest dimarts 18 d’octubre després de validar els avals.

A la candidatura també s’hi integren el President de la Generalitat, Pere Aragonès com a Coordinador Nacional d’Esquerra Republicana, i Marta Vilalta com a Secretària General Adjunta i Portaveu que opten a la reelecció. La votació, en què hi participarà el conjunt de la militància d‘Esquerra Republicana, se celebrarà el diumenge 6 de novembre.

 Candidatura del 29è congrés nacional
Candidatura del 29è congrés nacional

Completen la candidatura com a vicesecretaris generals de diferents àrees, Jordi Roig (Recursos, Finances i Gerència), Marc Colomer (Comunicació i Estretàgia), Raquel Sans (Feminismes i LGTBI), Adriana Delgado (Partit Obert i Moviments Socials), Eloi Hernàndez (Coordinació Institucional), Lluís Salvadó (Coordinació Interna), Marta Vilaret (Drets, llibertats i lluita Antirepressiva), Raül Romeva (Prospectiva, Agenda 2030 i Transició Ecològica), Sara Bailac (Acció Política i Sectorial) i Jordi Solé (Relacions Internacionals).

Pel que fa a la resta de secretaries la candidatura inclou Eva Baró (Gestió del coneixement), Kènia Domènech (Afiliació), Marta Molina (Moviments Socials), Oriol López (Mobilització i Coordinació Municipal), Pau Morales (Organització), Alba Camps (Política Municipal i Projectes Transversals), Laia Cañigueral (Coordinació de Política Supramunicipal), Marta Rosique (Coneixement i Justícia Global), Jordi Castellana (Política Econòmica i Coordinació Sectorial), Enric Marin (Educació i Cultura), Chakir El Homrani (Política del Treball i Seguretat) i Agnès Rotger (Drets socials i ciutadania).