La secretària general d'Esquerra Republicana al Consell Nacional
La secretària general d'Esquerra Republicana al Consell Nacional

La secretària general dels republicans ha intervingut en el Consell Nacional del partit per avisar el partit de Pedro Sánchez que “no anem bé” i si res canvia “no hi serem”

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha afirmat aquest matí, davant de la militància present al Consell Nacional del partit, que “Esquerra Republicana només facilitarà la legislatura al PSOE si posa al centre la resolució democràtica del conflicte polític”. I ha recordat que l’aprovació d’una llei d’amnistia només és el punt de partida de les negociacions perquè el PSOE pugui governar l’estat espanyol els propers 4 anys.

De fet, ha reconegut que l’amnistia ja es va acordar amb els socialistes en les negociacions prèvies al pacte de la mesa del Congrés. Per tant, “la donem per descomptada”, ha dit. “I si ho podem fer és perquè abans hi va haver el reconeixement del conflicte polític i l’obertura d’una negociació de govern a govern, l’alliberament dels presos, i la reforma del Codi Penal, amb la derogació de la sedició i reforma de la malversació”.

“No anem bé”, així s’ha referit la secretària general a les negociacions, i ha advertit el partit de Pedro Sánchez que Esquerra Republicana “no es vol trobar en negociacions d’última hora amb concessions clarament partidistes”, ha sentenciat. Els republicans asseguren que només hi seran si es troben un “futur govern espanyol” que “assumeix la democràcia i abraça els grans consensos”, en paraules de Rovira.

Els “grans consensos de la societat catalana” als que s’ha referit inclouen avenços socials, abordar la fi de la repressió i “posar el rumb al referèndum”, segons ha llistat Rovira.

Entre els avenços socials, la secretària general dels republicans ha destacat el traspàs de Rodalies i “dels recursos necessaris”, i acabar amb “un dèficit fiscal desmesurat que impedeix tenir els recursos que necessita el sistema sanitari, les escoles, els serveis públics”. Qüestions que pels republicans “afecten el dia a dia de la ciutadania” i que Marta Rovira ha assenyalat com a claus en la negociació d’una possible investidura.