L'adjunt a la presidència d'Esquerra remarca que si aquest dilluns el Parlament investeix nou president de la Generalitat “tindrem de nou les eines per construir aquest projecte republicà obert i integrador que no para de créixer”

L’adjunt a la presidència d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha afirmat en la seva intervenció d’aquest diumenge davant el Consell Nacional del partit que la investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat en el ple d’aquest dilluns si obté el suport de la majoria de la cambra ha de permetre formar Govern i recuperar l’acció política. “Som a les portes de formar Govern. De recuperar les nostres institucions. D’acabar amb aquesta etapa fosca de la història de Catalunya amb una Generalitat de Catalunya intervinguda”, ha afirmat.

“És el moment de reprendre la iniciativa. És el moment de l’acció política. De fer valdre la majoria parlamentària, la immensa força municipal del sobiranisme, per reactivar tots els fronts, a les institucions i al carrer”, ha afegit. Aragonès, en la línia del que ja va expressar aquest dissabte al Parlament el president del Grup Republicà, Sergi Sabrià, ha dit que cal impulsar el front democràtic de defensa de les llibertats i els drets civils i continuar amb la mobilització ciutadana, cívica i pacífica per ampliar la majoria social de l’independentisme.

Aragonès ha dit que si aquest dilluns hi ha president i es pot fer Govern, “tindrem de nou les eines per construir aquest projecte republicà obert i integrador que no para de créixer”.

És fent República, amb la força dels fets, seduint, explicant-nos, abraçant a tothom, que eixamplarem la base social
Pere Aragonès Adjunt a la presidència d'Esquerra
 El Consell Nacional ha tingut un record pels presos i exilitats polítics
El Consell Nacional ha tingut un record pels presos i exilitats polítics

Ha afegit Aragonès: “La República és la nostra oportunitat de fer un país millor. Perquè el nostre republicanisme és la síntesi de totes les causes justes. La República serà socialment justa i neta o no serà. Serà integradora, inclusiva, o no serà. Serà oberta i transversal o no serà. És fent República, amb la força dels fets, seduint, explicant-nos, abraçant a tothom, que eixamplarem la base social".

Per a l’adjunt a la presidència d’Esquerra, l’avanç cap a la República va lligat amb el fer de formar Govern. “No hi ha dicotomia entre fer Govern i fer la República. Ens cal un Govern de resistència que ens ajudi a anar cap a la República”, ha afirmat, insistint amb la idea que ja va expressar aquest dissabte Sabrià en el ple d’investidura al Parlament.

Aragonès també ha destacat la capacitat d’Esquerra de saber llegir el país i de ser capdavantera en l’agenda política. “És amb la coherència i la perseverança de la gent d’Esquerra que el país ha anat avançant. Desbrossant el camí per poder avançar, com ha passat tantes i tantes vegades”, ha dit.

Per últim, Aragonès ha volgut insistir que Esquerra és "un partit fort i té un projecte sòlid, com cap altre”. I que “Esquerra és qui millor representa aquest país que estem construint”. Pere Aragonès ha volgut recordar el creixement en militants que ha fet el partit els últims mesos –un 11% en mig any– amb la incorporació de veus com Ernest Maragall, Gabriel Rufián, Magda Casamitjana, Irene Fornós o Laura Castel.