El cap de llista, Pere Aragonès, acompanyat per Raquel Sans (Tarragona), Teresa Jordà (Girona), Marta Vilalta (Lleida) i per la número 2 per Barcelona, Laura Vilagrà, i el número 3, Roger Torrent
El cap de llista, Pere Aragonès, acompanyat per Raquel Sans (Tarragona), Teresa Jordà (Girona), Marta Vilalta (Lleida) i per la número 2 per Barcelona, Laura Vilagrà, i el número 3, Roger Torrent

Els republicans presenten la llista electoral pel 14F que encapçala Pere Aragonès per la demarcació de Barcelona, Teresa Jordà a la de Girona, Marta Vilalta a la demarcació de Lleida i Raquel Sans, a Tarragona

El Consell Nacional d’Esquerra Republicana ha aprovat aquest dissabte les llistes dels republicans per les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel proper 14 de febrer. El president del partit, Oriol Junqueras, s’ha adreçat a la militància i als candidats i candidates i ha destacat la diversitat de les llistes: “ens hem d'assemblar a la nostra societat i per això representeu aquest ventall, aquesta diversitat i aquesta complexitat”.

En aquest sentit, Esquerra torna a apostar per la igualtat amb la fórmula de les llistes cremallera i amb una clara solera del municipalisme, dels 175 candidats totals, 106 provenen del món municipal. A més, torna a recollir candidats que procedeixen de diferents espais ideològics i polítics però amb l'objectiu de la independència en comú. I hi ha representats la majoria de col·lectius de la nostra societat com pot ser el col·lectiu LGTBI+. També formen part de les llistes un bon nombre de nous catalans.

Junqueras, en un missatge gravat des de la presó de Lledoners, ha demanat a tots i cadascun dels candidats “el màxim esforç, voluntat, entusiasme i alegria” en la feina que se’ls ha encomanat tant al Parlament, com al Govern. En aquest sentit, el president del partit s’ha mostrat convençut que “Pere Aragonès serà el proper president de la Generalitat”. “El país no pot estar en millor mans”, ha conclòs.

Pere Aragonès serà el proper president de la Generalitat. El país no pot estar en millors mans
Oriol Junqueras President d'Esquerra Republicana
 Els candidats republicans escolten el missatge enviat pel president, Oriol Junqueras
Els candidats republicans escolten el missatge enviat pel president, Oriol Junqueras

El número ú de la llista, el coordinador nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha volgut deixar clara la voluntat de treballar al servei del país de tot l’equip republicà: “Hem vingut a fer feina i a donar resposta a les dificultats dels ciutadans que han vist com la pandèmia els ha posat pals a les rodes”. “Som un equip coral que creu en el lideratge compartit i els valors republicans per poder alliberar el país i construir una Catalunya lliure i socialment justa”, ha afegit. Aragonès també ha destacat que l’equip que es presenta a les properes eleccions sap què vol dir lluitar per la construcció de la República Catalana. “Sabem què vol dir lluitar per la llibertat d’aquest país, per la independència del nostre país. Des de cada carrer i en cada moment. Des de sempre”, ha afirmat.

Per la seva banda, la número 2 de la llista de Barcelona, Laura Vilagrà, ha dit que és una candidatura preparada per guanyar, i per “impulsar una agenda transformadora per millorar les vides a la ciutadania de Catalunya, hagin nascut on hagin nascut, sense deixar ningú enrere i amb reequilibri territorial”. I ha afegit: “som una nova generació de representants polítiques que veiem aquesta candidatura com una eina de regeneració social, que no hem format part de les elits que han anant alternant la presidència els darrers 40 anys”.

Per la candidata per la demarcació de Lleida i portaveu del partit, Marta Vilalta, en els temps que corren, de repressió, de pandèmia, de crisi econòmica i social, d’incerteses només hi ha una una certesa: “Parar-nos, aturar-nos o resignar-nos vol dir retrocedir, i això no és una opció. Ni ens aturem ni ens resignem, hem pres la humil decisió d’avançar perquè és l’única manera d’oferir el futur i horitzons que es mereix el país”.

Consulta la llista electoral sencera aquí: Llista d'Esquerra Republicana 14F