Bosch: “El tancament cautelar de les delegacions a l’exterior és el pitjor atac contra l'autogovern de Catalunya des del 155”

El conseller titlla d’atac "a la llibertat d’expressió i a un govern democràticament constituït" la decisió del TSJC de suspendre les delegacions a l'Argentina, Mèxic i Tunísia

El pitjor atac que s’ha produït contra l’autogovern de Catalunya des de l’aplicació de l’article 155”. Així de contundent s’ha mostrat el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, al conèixer la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suspendre cautelarment l’obertura de tres noves delegacions a l’exterior amb l’argument que poden “perjudicar” Espanya i generar “danys difícils de reparar”, tal i com recull el Tribunal, a la imatge exterior espanyola. El conseller ha assegurat que el Govern de la Generalitat “no pot acceptar que s'ordeni el aquest tancament” i que això suposa "un atac a la llibertat d'expressió, un atac a la llibertat d'un govern democràticament constituït”, en paraules del titular d’Exteriors.

La internacionalització de Catalunya és imprescindible en un món global i l'acció exterior catalana és legítima i necessària
Alfred Bosch Conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

Davant d’aquesta suspensió, el Govern de Catalunya estudiarà jurídicament el cas i segons ha anunciat el conseller, es defensarà: “Estan prejutjant intencions. Ens defensarem”. Entre els motius per presentar al·legacions, el conseller d’Acció Exterior alerta que les "tres delegacions estan emparades pel marc competencial vigent i que gairebé no han començat a treballar”, tenint en compte la seva recent aprovació.

De fet, amb aquestes tres delegacions, la Generalitat va ampliar fins a 15 el nombre de delegats i delegades del Govern a l’exterior, i les delegacions van passar a donar cobertura a un total de 39 països. És per això que el conseller Bosch insisteix que “la internacionalització de Catalunya és imprescindible en un món global” i que l'acció exterior catalana no és només "legítima", sinó també "necessària”.

Etiquetes