Meritxell Serret en la constitució de la comissió sobre Pegasus
Meritxell Serret en la constitució de la comissió sobre Pegasus

“La creació d’aquesta comissió ens servirà per esclarir els fets, saber quèva passar i qui ho va organitzar”, ha assegurat la portaveu adjunta del grup parlamentari

Esquerra Republicana celebra que aquest dimecres s’hagi constituït la comissió d’investigació del CatalanGate amb la portaveu adjunta del grup parlamentari, Meritxell Serret a la presidència i Josep Maria Jové, president del grup parlamentari, com a portaveu d'Esquerra Republicana.

Serret, que va tornar després de tres anys a l'exili i serà jutjada al Suprem i Jové, amb causa oberta al TSJC per l'1-O, consten com a víctimes del programari Pegasus que, segons la investigació de CitizenLab, va servir per infectar els mòbils d'una seixantena de persones a Catalunya, majoritàriament independentistes.

“Som víctimes d’un espionatge massiu. L’estat ha vulnerat els nostres drets i en volem responsables. La creació d’aquesta comissió ens servirà per esclarir els fets, saber què va passar i qui ho va organitzar”, ha assegurat la portaveu adjunta, “s’han d’assumir responsabilitats i exigim garanties de no repetició”, ha afegit.

El passat 3 de maig, els republicans van registrar conjuntament amb Junts, CUP i comuns impulsar la creació d’una comissió d’investigació al Parlament sobre l’espionatge a través dels programes Pegasus i Candiru de representants polítics i activistes independentistes, advocats, periodistes i els seus familiars per part de l'Estat.

La comissió d'investigació al Parlament sobre aquest cas d'espionatge massiu va sorgir com
a reacció conjunta del sobiranisme al veto del Congrés
, amb els vots del PP i del PSOE, VOX i Cs, per aclarir els fets.

Aquesta tindrà un any de vigència i l’objectiu és conèixer els detalls d’aquestes intromissions per part de l’Estat a través del CNI o altres organismes públics i s’intentarà determinar els comandaments que han pres les decisions i la seva motivació. La comissió podrà dur a terme les accions legislatives i judicials pertinents a la vista de les conclusions, i exigir, pel cas que se’n derivin, les responsabilitats polítiques, penals o civils pertinents.