L’alcaldable republicà per Barcelona, Ernest Maragall; la número dos, Elisenda Alamany; i els candidats a les europees Diana Riba i Jordi Solé s’han fotografiat amb els cartells de campanya al mirador del Palau Nacional de Montjuïc / Marc Puig Pérez
L’alcaldable republicà per Barcelona, Ernest Maragall; la número dos, Elisenda Alamany; i els candidats a les europees Diana Riba i Jordi Solé s’han fotografiat amb els cartells de campanya al mirador del Palau Nacional de Montjuïc / Marc Puig Pérez

Els republicans presenten els cartells de la campanya de les municipals i de les europees

Esquerra Republicana ha presentat avui la campanya de les eleccions municipals i europees del 26M, després de la victòria del passat 28 d'abril. Els republicans plantegen les eleccions municipals i europees del 26 de maig com “la segona volta” de les espanyoles del 28 d’abril, una segona volta “que ja no és de resistència, sinó de construcció republicana”. Ho ha explicat avui el cap de campanya d’Esquerra, Sergi Sabrià, després que l’alcaldable republicà per Barcelona, Ernest Maragall; la número dos, Elisenda Alamany; i els candidats a les europees Diana Riba i Jordi Solé es fotografiessin amb els cartells de campanya al mirador del Palau Nacional de Montjuïc.

“Hem de convertir cada poble d’aquest país en un poble republicà”, ha prosseguit Sabrià. Esquerra ha presentat 807 candidatures a les municipals i ha batut el seu rècord històric. De fet, ocupa la primera posició en nombre de candidatures al Principat i representa més del 99% de la població a través de 12.000 candidats i candidates. El seu objectiu és “construir des de la base, des dels ajuntaments, majories incontestables que consolidin el projecte republicà” i “garanteixin pobles i ciutats de progrés”. El lema que ha escollit Esquerra per plasmar aquest compromís és “Impuls republicà”.

Sabrià ha posat l’accent a Barcelona i ha explicat que els republicans volen “recuperar l’impuls que ha perdut i garantir el seu paper protagonista al país i al món”; per això, el lema per la ciutat és “Reimpulsem Barcelona”. “Necessitem una capital republicana amb Ernest Maragall al capdavant; per tant, sortim a guanyar una altra vegada al lloc on ens sentim més còmodes, a les urnes”, ha explicat.

Alhora, el 26 de maig representa “una oportunitat molt important que és una victòria a Europa”, ha assegurat Sabrià, “l’oportunitat de veure com un pres polític a l’Estat espanyol, Oriol Junqueras, entra per la porta gran a Brussel·les i pren l’acta com a eurodiputat”. El lema, en aquest cas, és “Europa, drets i llibertats”, i és que Esquerra vol una Europa que respecti els drets fonamentals, com el dret a l’autodeterminació, el dret de protesta i la llibertat d’expressió, i vol fer entendre que “defensar la democràcia i la llibertat a Catalunya és defensar el futur democràtic a Europa”. Sabrià ha conclòs que “els reptes són molts, però els plantegem tots de la mateixa manera, sortint a guanyar”.