Laura Vilagrà en Roda de premsa
Laura Vilagrà en Roda de premsa

La consellera Vilagrà ha explicat que la consulta serà aquesta primavera: “És imprescindible l’opinió de la ciutadania”

Posar la veu de la ciutadania per davant. Aquest és l’objectiu del Govern republicà, que aquest divendres ha anunciat que la consulta sobre la presentació de la candidatura pels Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030 serà aquesta primavera. “Des del primer dia vam anunciar que faríem una consulta i així ho farem. És imprescindible l’opinió de la ciutadania. Hi haurà candidatura dels Jocs només si ho vol el territori”, així ho ha explicat en roda de premsa la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

L’executiu català ha celebrat la primera reunió de la comissió interdepartamental i amb la taula territorial per avançar en el procés consultiu. De fet, la consellera ha recordat que “el govern va crear aquests organismes per poder tenir una relació molt més fluïda amb tots els territoris afectats”.

Així mateix, la consellera ha anunciat, tal com es va comprometre el govern, que la consulta se celebrarà, durant la primavera d’aquest mateix any, una consulta a la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran, que inclou les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran.

Vilagrà ha explicat que durant els darrers mesos han fet diferents visites territorials al Pirineu amb la prioritat de no deixar ningú enrere i conèixer de primera mà l’opinió dels ciutadans i ciutadanes. Més enllà de complir amb el compromís de consulta, com ha assenyalat la consellera, “el govern té prop de 200 accions al conjunt del Pirineu per aquesta legislatura relacionades amb tots els àmbits: transport públic, habitatge, millora d’equipaments, telecomunicacions, serveis sanitaris i protecció de l’entorn, entre d’altres”.

Pel que fa als Jocs Olímpics d’Hivern, Vilagrà ha insistit que, en cas de celebrar-se haurien de ser sostenibles i en cap cas suposar especulació urbanística o la construcció d’instal·lacions faraòniques. De fet, l’impacte mediambiental és una de les principals preocupacions que ha mostrat la ciutadania envers la celebració dels jocs, fins ara.

Etiquetes