Treball, Afers Socials i Famílies contracta 70 professionals per reforçar residències davant la crisi COVID19

Es sumen als 83 que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja ha contractat per reforçar 22 residències

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) han posat en marxa equips de suport per prestar serveis d’atenció a les persones en situació de dependència a les residències d'atenció a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental, així com en els serveis d'ajuda a domicili, que tenen més dificultat i limitacions per donar resposta a l’impacte del COVID-19.

Es tracta d’un total de 70 auxiliars d’atenció a les persones en situació de dependència a punt de ser contractats per reforçar els centres amb dèficit de personal com a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel COVID-19 . A més, es preveuen més incorporacions. Tots ells, s’afegeixen als 83 que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja ha contractat per reforçar 22 residències, a través dels Serveis d’Atenció Domiciliària aquesta setmana.

En aquest sentit, el conseller deTreball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va insistir que “aquesta és una prioritat del Departament. El reforç de professionals és molt important per avançar i ser més eficients per donar resposta a les residències que, d’un dia per l’altra, perden professionals que han de quedar-se confinats casa i tenen dificultats per mantenir l’atenció a la gent gran”. En aquest sentit, el conseller també va subratllar que “és imprescindible fer un reconeixement als professionals de l’àmbit social que estan al peu del canó i fent front a aquesta epidèmia i que, sovint, no tenen el reconeixement que es mereixen.”

Per tot plegat, tant el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, com el Consorci de Salut i Social de Catalunya, han fet una crida a tots aquells professionals d’atenció a la gent gran que vulguin treballar durant aquesta crisi perquè s’inscriguin a la borsa de treball habilitada.

D’altra banda, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Unió Consorci Formació (UCF) ofereix formació on-line per a totes aquelles persones amb vocació per cuidar la gent gran i que no tinguin experiència en el sector. L’objectiu és que puguin començar a treballar amb tots els coneixements necessaris, en el marc d’aquesta crisi sanitària. Un iniciativa que també ofereix una oportunitat a aquelles persones que han perdut la feina arran de la crisi del coronavirus.