Raquel Sans, al Parlament / Marc Puig
Raquel Sans, al Parlament / Marc Puig

Sans: "És fonamental per garantir la salut democràtica d'aquest país i recuperar confiances; perquè malgrat que ho pugui arribar a semblar, no tots hem actuat igual"

"Que es programin continguts específics i en profunditat sobre els casos de corrupció política, frau i evasió d'impostos que són o han estat motiu de processos judicials a Catalunya". Ho diu una proposta de resolució d'Esquerra Republicana que aquest divendres s'ha aprovat a la comissió sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, del Parlament. Els diputats i les diputades ho consideren necessari, unànimement.

Així doncs, després que ja s'aprovés una declaració institucional en contra de la corrupció a la cambra catalana, el Parlament ha tornat a definir en bloc que la corrupció és un dels principals enemics del bé comú i que precisament lluitar-hi en contra hauria "d'orientar" les accions de totes les institucions del país, i això implica també els mitjans de comunicació.

Per això, Esquerra Republicana ha traslladat ara al Parlament aquesta petició específica, conscients del paper fonamental que tenen els mitjans de comunicació en la lluita contra la corrupció i especialment en la conscienciació social per evitar nous casos i garantir drets d'informació a la ciutadania.

La diputada Raquel Sans ha defensat la proposta de resolució i ha reivindicat incloure a l'agenda mediàtica la lluita contra la corrupció, per tal que se'n parli i que es donin eines d'anàlisi a la ciutadania davant de fets com el cas Bàrcenas sobre el finançament il·legal del PP, el cas 3%, el cas Shirota, el cas Palau, o el cas Inipro. "Creiem que és fonamental per garantir la salut democràtica d'aquest país, per recuperar la confiança de la ciutadania amb els representants polítics perquè malgrat que ho pugui arribar a semblar, [...] no tots hem actuat igual", ha afegit Sans.

Per tot plegat, la diputada dels republicans, periodista de formació, ha apel·lat al paper fiscalitzador dels mitjans, especialment els de caràcter públic, i els ha animat en aquest sentit a fixar la corrupció a l'agenda mediàtica amb rigor i en profunditat.