El Govern farà cribratges massius en l’àmbit escolar per a l’inici de curs

El departament de Salut seguirà l’evolució i el comportament de la pandèmia en 50 centres educatius

El Govern ha anunciat un pla de cribratges massius als centres per encarar l’inici de curs. La proposta s’emmarca en el “Pla de Monitoratge i Avaluació de la COVID19”, un projecte que permetrà fer el seguiment de la pandèmia en l’entorn dels centres educatius durant tot el curs a través de proves (PCR, automostreig, etc.) a alumnat i professorat. El pla s’aplicarà a una cinquantena d’escoles sentinella de tot el país, representatives de la realitat territorial.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que l’evolució de la pandèmia a les escoles és representativa de l’evolució de la Covid a les comunitats, i viceversa. “És una estratègia poblacional”, ha assegurat Vergés. Per aquest motiu, la consellera ha insistit en la necessitat de minimitzar l’activitat social i les trobades familiars, que representen un 70% dels brots actuals.

Vergés també ha apuntat que mesures com aquesta permeten crear evidència científica sobre la Covid-19 a Catalunya, i, en aquest sentit, ha afirmat que tancar les escoles no seria ara la primera mesura que haurien pres en l’inici de la pandèmia: “ara, la situació seria ben bé a l’inversa, les escoles serien l’últim pas”.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, per la seva banda, ha assegurat que els cribratges poblacionals als centres, no només "donaran molta informació al sistema de salut", sinó que “també donaran molta garantia al sistema educatiu". Barrgalló s’ha mostrat molt satisfet de seguir treballant de la mà del departament de Salut, i ha clos que “el millor reflex de la comunitat és l’escola, perquè a l’escola hi som tots”.