La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la presidenta de la CCMA, Rosa Romà.
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la presidenta de la CCMA, Rosa Romà.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, assegura que l’audiovisual és un “eix estratègic” del Departament perquè “ens explica com a país”

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha obert quatre convocatòries per a la producció d’una gran ventall de continguts audiovisuals en català, en col·laboració del Departament de Cultura, que augmenta exponencialment la seva aportació per a la creació audiovisual en llengua catalana fins als 7,5 milions. En total, la dotació de les noves convocatòries per a cinema i sèries de ficció en català, a més d’altres formats, puja fins als 12,5 milions d’euros. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha assegurat que l’audiovisual és un “eix estratègic” del Departament i una “prioritat” del Govern.

En una roda de premsa celebrada aquest dijous, Garriga ha destacat el paper “primordial” de la CCMA a l’hora de crear i difondre contingut audiovisual en català i ha subratllat la importància de la col·laboració i complicitat amb el Govern per aconseguir produccions de qualitat que impulsin el sector audiovisual del país. “És molt important perquè ens crea imaginari, perquè ens explica com a país, perquè explica els nostres paisatges i maneres de fer”, ha subratllat la consellera, que ha celebrat que Catalunya gaudeixi de “grans professionals amb molt de talent” i una industria “molt potent i amb molt potencial de creixement al món que estem vivint, en el qual tot és audiovisual”.

Les convocatòries busquen continguts en català de tots els àmbits, especialment innovadors i amb vocació transmèdia. Pel que fa a la convocatòria de sèries de ficció, es busca seleccionar tres projectes “de gran valor i impacte” per ampliar el catàleg de ficcions en català. S’hi podran presentar primeres temporades de projectes d’entre 6 i 10 episodis amb una durada global mínima de 240 minuts i màxima de 600 minuts en versió original catalana.

Cinema de qualitat per projectar-nos al món

En la convocatòria per al cinema en català, la inversió servirà per impulsar la producció de llargmetratges cinematogràfics de ficció en versió original catalana, a partir dels criteris de qualitat, valor artístic i cultural, viabilitat econòmica del projecte, capacitat de projecció als mercats internacionals, capacitat d’atreure un públic ampli i transversal i l’encaix posterior en una programació de televisió generalista.

A més, per garantir una producció de qualitat per ser emesa en les franges de màxima audiència per TV3, el 33 i el canal Super3, la CCMA i el Departament de Cultura fomentaran la creació de projectes de temàtica cultural que interpel·lin públics amplis i que treballin el binomi cultura i territori. Es buscaran, per exemple, programes d’entreteniment fets a plató, en gran format i adreçats a un públic familiar. Gràcies a l’anterior crida de la CCMA i el Departament de Cultura s'han dut a terme programes d’èxit com Eufòria o com El llop.