Dia 11: El fairy i les mentides d'Enric Millo

El portaveu jurídic d’Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena, ha destacat que, davant de les defenses, Millo ha estat incapaç d’”acreditar ni un sol cas” en què es produissin els fets que ell mateix havia narrat a l’acusació

L’onzè dia del judici a la democràcia no ha passat desaparcebut. El testimoni de l’exdelegat del govern a Catalunya, Enric Millo, ha centrat gairebé tota l’atenció. I no n’hi havia per menys. Com ha destacat el portaveu jurídic d’Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena, a banda del seu “espectacle delirant i esperpèntic” narrant els fets, també ha estat, fins el moment, el testimoni més llarg. “Del govern de la mentida, testimonis de mentida. Del govern del cinisme, testimonis ben cínics”, ha afirmat, contundent, Elena, després de la jornada d’avui. I ha afegit que, l’Estat ha enviat “el rei de la mentida” després de molt temps d’intentar demostrar una violència que saben que no ha existit.

Arts marcials, objectes incendiats voladors, el perillós detergent fairy... D’aquesta manera s’ha dedicat Millo a intentar demostrar la violència de l’1 d’octubre. Però després, davant de les preguntes de les defenses, ha estat incapaç d’acreditar ni un sol cas en què es produissin aquests fets. Com tots els testimonis de l’Estat. És el que passa quan vols demostrar una violència que només es va produir per una part: les forces de seguretat de l’Estat.

Del govern de la mentida, testimonis de mentida. Del govern del cinisme, testimonis ben cínics. Avui han enviat el rei de la mentida
Joan Ignasi Elena Portaveu jurídic d'Esquerra Republicana
  Dia 11: El fairy i les mentides d'Enric Millo

I és precisament en aquesta línia que Elena ha volgut destacar un debat que, per ell, s’ha posat de manifest en la sessió d’avui arrel de les paraules d’un altre dels testimonis, el responsable d’Interior sota el 155, Juan Antonio Puigserver. El debat és, per Elena, “el moll de l’os” del que s’està discutint: per evitar un pretès delicte s’ha de primar la seguretat de les persones o l’ús de la força per part de les forces de seguretat? Aquesta interpretació és la diferència que hi va haver entre un cos de seguretat i l’altre. “El tribunal ha de decidir si per fer un acte que no és delicte –votar en un referèndum- té sentit l’ús de la força de la forma salvatge en què es va fer”, ha afirmat Elena. “Estem convençuts que cada dia resta més clar que no es va produir cap delicte i que l’absolució ha de ser el final d’aquest procediment judicial”, ha conclòs.

En aquest onzè dia de judici han testificat també l‘exconsellera Neus Munté i el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, coordinador del dispositiu policial de l’1O.