El portaveu jurídic d’Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena, reivindica la importància de la presència d’observadors internacionals en el judici a la democràcia per fer palesa la tendència del tribunal

En la cinquena setmana del judici a la democràcia, el portaveu jurídic d’Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena, ha posat en valor la presència dels observadors internacionals en el procés judicial contra els líders independentistes: “Han fet consideracions que no són menors sobre el desenvolupament del judici, com ara que hi ha testimonis que no poden parlar o que hi ha una certa tendència per part del tribunal en admetre unes preguntes a l’acusació i, en canvi, no a la defensa”, ha explicat Elena.

El portaveu jurídic republicà també ha afegit que els observadors internacionals "apunten en la línia del que hem mantingut sempre: no té ni cap ni peus que hi hagi una separació d’aquesta causa. Ens passem estona parlant dels Mossos quan resulta que els Mossos s’estan jutjant en un altre tribunal; o del Parlament de Catalunya i resulta que tots els membres de la Mesa, excepte la presidenta, estan sent jutjats en un altre tribunal”, ha reivindicat Joan Ignasi Elena. Per tant, segons Elena, "des del punt de vista procedimental veiem molts errors”.

S’ha vist que ni connivència del Govern amb els Mossos d’Esquadra, ni violència, ni conxorxa de cap mena per intentar aturar les diligències judicials. Si no hi ha violència, no hi ha rebel·lió
Joan Ignasi Elena Portaveu jurídic d'Esquerra Republicana

Aquesta setmana, el judici continua amb les proves testificals. De fet, en la catorzena jornada hi han declarat excomissaris dels Mossos d’Esquadra i extreballadors d’Unipost. Sobre això, Joan Ignasi Elena ha assegurat que “s’ha vist que ni connivència del Govern amb els Mossos d’Esquadra, ni violència, ni conxorxa de cap mena per intentar aturar les diligències judicials”. És a dir, que "si no hi ha violència, no hi ha rebel·lió”. El mateix ha explicat Elena sobre la malversació: "ni per activa, ni passiva hi ha factures o despeses, i si no hi ha despesa, no hi ha malversació”, ha conclòs el portaveu jurídic.