El portaveu jurídic d’Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena, ha recalcat que ni la Fiscalia ni l’Advocacia de l’Estat podran demostrar que hi va haver malversació, així ho evidencien els testimonis cada dia

En el quinzè dia de judici s’ha fet palès, de nou, que no hi va haver malversació per a la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre. Així ho explica el portaveu jurídic d’Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena: "Ho hem dit des del primer dia, si no hi ha despesa, no hi ha malversació. Per més tombs i retombs que facin en les preguntes la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat als testimonis, el resultat serà exactament el mateix: no hi ha despesa”.

Com va passar en la jornada anterior, Elena ha constatat que s’han detectat procediments irregulars: "recordem citacions sense autorització judicial per part de la Guàrdia Civil o interrogatoris a testimonis que no tenien el seu lletrat”, ha denunciat el portaveu jurídic.

Per més tombs i retombs que facin en les preguntes la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat als testimonis, el resultat serà exactament el mateix: no hi ha despesa
Joan Ignasi Elena Portaveu jurídic d'Esquerra Republicana

Sobre aquestes anomalies jurídiques, Elena confia que, quan el procés arribi a Europa, "els tribunals europeus sabran llegir bé aquestes irregularitats en tot el procediment que s’han patit”, ha afirmat.

Per últim, Joan Ignasi Elena ha tingut un record per a Raül Romeva, avui que és el seu aniversari: “Està empresonat de forma injusta i cruel, també el dia del seu aniversari, però no deixem de transmetre-li el nostre escalf, estima i solidaritat”.