Joan Ignasi Elena assegura que les defenses "seguiran treballant com ho estan fent per desemmascarar la mentida i per fer aflorar la veritat”

En 21è dia de judici han continuat els testimonis dels agents de la Guàrdia Civil que van actuar el 20 de setembre a la seu de la conselleria d’Economia. Segons el portaveu jurídic d’Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena, avui, com en els darrers dies, “hem vist les declaracions d’agents de la Guàrdia Civil que afirmen amb molta contundència, vehemència i seguretat tot allò que van viure el 20 de setembre quan són preguntats per la Fiscalia”. En canvi, ha explicat Elena, que “quan són preguntats per les defenses tota aquesta seguretat, fermesa, contundència i vehemència es converteix en negatives, evasives i dubtes”. "Fins i tot avui el president de la sala ha hagut de cridar l’atenció” per aquest fet, ha afegit el portaveu jurídic.

Demà declara el cap de la policia judicial, una persona d’una ideologia marcadament d’extrema dreta que va dirigir una investigació contra una ideologia i no contra uns fets delictius
Joan Ignasi Elena Portaveu jurídic d'Esquerra Republicana

En aquest sentit, Joan Ignasi Elena també ha destacat que “les defenses seguiran treballant com ho estan fent per desemmascarar la mentida i per fer aflorar la veritat de tot el que va passar”. Ho faran en dies importants com el de demà, on declararà el coronel de la Guàrdia Civil, Daniel Baena, cap de la policia judicial a Catalunya i la persona que va dirigir les investigacions contra els membres del Govern, del Parlament i els líders d’Òmnium i l’ANC. Sobre la declaració de Baena, Joan Ignasi Elena ha assegurat que “és una persona d’una ideologia marcadament d’extrema dreta” i que va dirigir una investigació "contra una ideologia i no contra uns fets delictius”, ha conclòs.