Dia 7: L’independentisme tranquil de Cuixart i Forcadell dona una altra mala jornada a l’Estat

La sessió ha permès veure com el president d'Òmnium i la presidenta del Parlament han desmuntat un cop més els falsos arguments de la Fiscalia, fent una defensa ferma dels drets fonamentals com el dret a la llibertat d'expressió, el dret a protesta o el dret a vot

Darrer dia de declaracions dels presos i preses polítiques independentistes davant del Tribunal Suprem. L’independentisme tranquil i ferm de Jordi Cuixart i Carme Forcadell han tornat a desmuntar el fals relat que intenta construir l’Estat espanyol. A partir de demà, ja comencen a declarar els testimonis i no podrem tornar a escoltar els presos fins a l’al·legat final.

Al matí, Cuixart ha fet una “exhibició i una demostració extraordinària del que és la defensa dels drets fonamentals”, com defensa el portaveu jurídic d’Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena. “Ens ha donat molta força”, ha afegit. El president d'Òmnium s'ha reivindicat com un pres polític, com ja van fer Junqueras i Romeva, i ha denunciat davant del tribunal que la seva prioritat ja no és sortir de la presó sinó desmuntar la farsa i vulneració de drets de l'Estat.

I a la tarda, hem pogut tornar a escoltar una dona valenta, combativa i rigorosa com és la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que ha fet una defensa excepcional del dret a la llibertat d’expressió i de l’essència del parlamentarisme, amb alguns moments d’enfrontament amb la Fiscalia, més dura avui. Forcadell ha explicat que no van voler permetre "que la censura" entrés al Parlament i que en una càmera parlamentària s'ha de poder parlar de tot.

Joan Ignasi Elena ha destacat que la declaració de Forcadell ha estat "una lliçó de parlamentarisme democràtic, d’explicar que en els parlaments es parla, es parla de tot, es parla amb llibertat i es parla sense por. Votar no és delicte, igual que parlar, debatre, discutir i acordar".

Tot seguit, podeu veure la valoració de la jornada de Joan Ignasi Elena: