Oriol Junqueras a l'acte d'Esquerra Republicana de la Diada 2022
Oriol Junqueras a l'acte d'Esquerra Republicana de la Diada 2022

Esquerra Republicana reivindica les grans majories, la vocació inclusiva i les aliances internacionalistes en l’acte organitzat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que ha aplegat més de 500 persones

“Som hereus d'aquells que van proclamar la República el 1931 i la van defensar a tots els fronts”, amb aquestes paraules el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha reivindicat el llegat de la formació en el tradicional acte de la Diada Nacional de Catalunya que el partit ha celebrat a Barcelona davant de mig miler de persones.

Un acte marcat per la defensa de les grans majories, la vocació inclusiva i les aliances internacionalistes, en el marc d’una Diada que, com ha apuntat la secretària general, Marta Rovira, des de l’exili, “ha de ser un punt d'inflexió per seguir caminant amb fermesa, amb aquesta estratègia que sabem guanyadora”.

Així, Rovira, ha defensat l’aposta d’Esquerra Republicana per la via de la negociació que “tenim l’oportunitat de liderar amb força”, i a la qual ha recordat que “encara hi hem de sumar molta més gent”.

Esquerra Republicana s’ha erigit com a constructora de consensos i “majories al servei del nostre país”, com ha apuntat Junqueras. I també com una eina útil, al servei de la gent. Així ho ha reivindicat, el president de la Generalitat, i Coordinador Nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, fent referència al llegat de l’organització política en la construcció de la República el 1931, i la seva defensa a través de polítiques socials, “que avui continuem des de la nova Generalitat republicana”.

 President Pere Aragonès a l'acte de la Diada Nacional de Catalunya d'Esquerra Republicana
President Pere Aragonès a l'acte de la Diada Nacional de Catalunya d'Esquerra Republicana

Aragonès ha volgut evidenciar el compromís de l’organització amb la independència de Catalunya i la seva defensa “com fem cada dia, sent la primera organització política del nostre país i el primer partit de Catalunya als ajuntaments”.

Per la seva banda, el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha posat l’accent barceloní a l’acte parlant de la ciutat com “la punta de llança de la llibertat de Catalunya”, de la mà d’Esquerra Republicana de Barcelona.

​​​​​​​L’acte, que ha aplegat més de 500 persones, ha comptat també amb els parlaments del diputat d’EH Bildu, Jon Iñarritu, la secretària general de la Federació de Barcelona, Anna Nebreda i la portaveu del jovent Republicà a Barcelona, Andrea Urbano. I ha rebut el suport de delegacions internacionals d’Irlanda, Kurdistan, Galiza, Euskal Herria, entre d’altres, amb qui Esquerra Republicana teixeix aliances des de tots els fronts. “Ens acompanyen organitzacions internacionals que lluiten per la independència dels seus països i que a Catalunya se situen al costat d’Esquerra Republicana perquè saben que som els únics capaços de construir la independència d’aquest país”, ha sentenciat Oriol Junqueras.