Diana Riba en un acte de campanya a Lledoners / Marc Puig
Diana Riba en un acte de campanya a Lledoners / Marc Puig

L'eurodiputada republicana, Diana Riba, ha enviat una carta al president de la Comissió Europea sortint, Jean-Claude Juncker, i a la presidenta entrant, Ursula Von der Leyen, en la qual exigeix que s'obri una investigació urgent contra Josep Borrell

L'eurodiputada d’Esquerra Republicana, Diana Riba, ha demanat per carta avui que es descarti Josep Borrell com a Alt Representant de la Unió Europea si es confirma que ha publicat "informació restringida" de les comunicacions policials entre Espanya i el Regne Unit sobre l'euroordre de Clara Ponsatí. La denúncia de l'eurodiputada republicana arriba després que Borrell fes un tuit amb una captura d'un document 'SIRENE' (el sistema de cooperació policial en què es tramiten les euroordres) en el qual les autoritats britàniques demanaven a Espanya més informació sobre el cas de Ponsatí. Per Diana Riba, es tracta d'una actitud "preocupant i inacceptable" per part d'algú que aspira a ser l'Alt Representant i, a més, es podria tractar d'una "negligència molt greu".

En el text de la carta, Riba explica que l'accés a la informació del sistema SIRENE està "restringit" i afegeix que "les autoritats polítiques no estan incloses en la llista d'autoritats espanyoles competents autoritzades per buscar directament les dades". "Borrell no hauria de tenir accés al document de SIRENE, ni publicar informació restringida ni dades personals a les xarxes socials", clou l'eurodiputada.


La Comissió censura Borrell

La Comissió Europea ha reclamat aquest divendres "respecte a les regles" i a la "confidencialitat" del sistema 'SIRENE'. La portaveu de l'executiu comunitari, Mina Andreeva, ha assegurat que les normes són "molt clares" i ha exigit "respecte a les regles". Seguidament, Andreeva ha afirmat que "ara li toca a les autoritats espanyoles" analitzar la qüestió.

Borrell no hauria de tenir accés al document de SIRENE, ni publicar informació restringida ni dades personals a les xarxes socials

Etiquetes