La cap de llista d'Ara Repúbliques, Diana Riba, en la nit electoral . MARC PUIG
La cap de llista d'Ara Repúbliques, Diana Riba, en la nit electoral . MARC PUIG

Ara Repúbliques revalida els tres eurodiputats, se situa quarta força a l’Estat i es consolida com a “principal alternativa al règim del 78”

“Avui, Ara Repúbliques ha revalidat la confiança de la ciutadania. En un context gens fàcil, d’auge de l’extrema dreta i del populisme, el sobiranisme d’esquerres ha aconseguit sobreposar-se a les dificultats”. Amb aquestes paraules ha iniciat la cap de llista d’Ara Repúbliques, Diana Riba, la valoració dels resultats electorals de les eleccions europees, que han revalidat els tres eurodiputats per a la coalició entre Esquerra Republicana, EH Bildu, BNG i Ara Més.

Riba a subratllat que Ara Repúbliques és la quarta força a l’Estat i “la principal alternativa al règim del 78”. “La ciutadania ens veu com una força útil a l’hora de defensar els interessos de la majoria de la ciutadania, de l’agricultura i la petita i mitjana empresa, per protegir els drets i llibertats fonamentals i per avançar cap a l’alliberament nacional”, ha destacat.

La candidata republicana ha felicitat el BNG, Ara Més i Eh Bildu, que ha portat a la victòria d’Ara Repúbliques a Euskadi. “Com a Esquerra entomem el resultat amb responsabilitat i ens comprometem a ser la veu de tots els votants a Europa”, ha dit Riba, que ha augurat un “mandat molt difícil” en què “l’ascens de l’extrema dreta pot marcar el futur d’Europa”.

“Cal no abaixar els braços o seguir lluitant perquè Catalunya i Europa ens necessiten més que mai; ara serà el moment de seguir enfortint aliances amb la resta de nacions sense estat i amb els principals partits progressistes i ecologistes en una Europa cada vegada més ancorada a la dreta”, ha sostingut Riba, que ha conclòs amb un anunci: “Abans que acabi aquest mandat, en Tomàs Molina serà eurodiputat”.