'Som un poble de pobles que a la vegada està esdevenint poble entre tots'

Esquerra Republicana ha defensat en un acte sobre la diversitat que treballa per un model inclusiu que busca sumar drets i que no demana a ningú que deixi de ser qui és per construir un futur conjunt entre tots

"A Catalunya hi ha gent d’uns 180 països diferents que parlen 300 llengües diferents. És la diversitat del nostre país i la seva riquesa. Som un poble de pobles que a la vegada està esdevenint poble entre tots. Som un poble de pobles que constitueix un sol poble. Això és Catalunya per nosaltres". Així de contundent s'ha expressat aquest matí la secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, en un acte de campanya sobre la diversitat realitzat al CCCB i que també ha comptat amb el secretari d’igualtat, migracions i ciutadania del govern Oriol Amorós.

Rovira ha explicat que el model que defensen els republicans és inclusiu, de suma, i sobretot que no demana a ningú que deixi de ser qui és, sinó el treball conjunt pel projecte comú que és Catalunya. “Defensem un model de ciutadania on ningú hagi de deixar de ser qui és per construir entre tots des del que som, sentim i volem ser. És un model basat en la generació de confiança entre tots nosaltres”, ha afirmat.

La secretària general i candidata ha destacat que el procés que viu Catalunya té com a principal objectiu la construcció d'una república de tots i per a tots, social i amb igualtat d’oportunitats: “Aquest procés democràtic no ha anat ni anirà mai d’orígens, llengües o banderes, i els que ens acusen d’identitaris van molt equivocats. I per això no podran aturar aquest procés democràtic, no el podran combatre i sempre guanyarem”.

I això és justament el contrari del model que proposa la constitució i sobretot aquells que la interpreten: “La Constitució i els que la interpreten imposen un model uniformador, basat en l’article 2 per imposar la unitat i no des de la diversitat. Nosaltres volem que ningú deixi de ser el que és”.

Defensem un model de ciutadania on ningú hagi de deixar de ser qui és per construir entre tots des del que som, sentim i volem ser
Marta Rovira Secretària general d'Esquerra Republicana

Rovira ha explicat que Esquerra és de pensament republicà i aquest sempre busca "generar comunitat, xarxa per generar drets". "Som republicans, perquè el que volem és treballar per aconseguir la igualtat d’oportunitats. És la idea que tu treballes per la comunitat perquè treballant i ajudant a la comunitat, al final estàs treballant per tu mateix", ha conclòs.

També ha intervingut la candidata per Barcelona, Najat Driouech, que ha anunciat que treballarà per tots els ciutadans si és escollida diputada. “Jo vull representar la totalitat de la ciutadania, no només al col·lectiu que es vesteix similar a mi. Quan anem a votar, escollim els nostres representants que defensaran els drets i als ciutadans. I afortunadament, a la Catalunya del segle XXI està quedant bastant anecdòtic que jo porti o no el mocador al cap, perquè és una decisió personal”, ha dit. "Vull entrar al Parlament per lluitar per tota la ciutadania catalana, independentment d’on hagi nascut", ha afegit.

Vull entrar al Parlament per lluitar per tota la ciutadania catalana, independentment d’on hagi nascut
Najat Driouech Candidata per Barcelona d'Esquerra Republicana

"Hem d’acollir més i hem d’acollir millor, per responsabilitat i per deure", ha defensat el candidat d'Esquerra Republicana, Ruben Wagensberg, que també ha participat a l'acte. Wagensberg ha recordat que Catalunya no pot decidir a quanta gent acull, perquè aquesta competència depèn de l'Estat i ha lamentat que només hagi decidit acollir un 11% de les persones que estaven previstes. "L’Estat només ha acollit l’11% de les persones que s’havia proposat acollir. Ja ens semblava ridícul posar una xifra, però a sobre s’incompleix", ha lamentat.

Finalment, també ha intervingut el diputat d'Esquerra Chakir El Homrani, que ha denunciat que sovint es vol esteriotipar els col·lectius. "Les identitats són múltiples i el que no podem tolerar és que ens vulguin imposar una sola identitat. Quan algú ens vol reduir a només una pertinença ens vol estereotipar", ha sentenciat El Homrani.