El president del Grup Republicà al Parlament, Sergi Sabrià, felicita la Dolors Bassa i assegura que no defalliran fins que torni a casa amb la gent que l'estima

Dolors Bassa va néixer un 2 de febrer del 1959. Avui, ha de celebrar el seu 60è aniversari en una cel·la de la presó d’Alcalá-Meco, a Madrid, lluny de la família, de casa seva i del seu estimat Montgrí. Ho ha de fer perquè l’Estat espanyol ja fa massa temps que ha optat per la via de la repressió envers persones innocents i demòcrates. I ho ha de fer, a més a més, a Alcalá-Meco, on ja havia estat presa anteriorment, perquè a les portes del judici a la democràcia l’Estat ha decidit traslladar les preses i els presos polítics altre cop cap a la capital espanyola.

Avui, enmig d’aquesta situació injusta, diverses persones properes a la Dolors no han volgut deixar de felicitar-la. El president del Grup Republicà, Sergi Sabrià, amb qui comparteixen l’amor per l’Empordà, li ha volgut transmetre que sempre la té present i ha explicat que els dies que encara és clar quan torna cap a casa, a Palafrugell, veu les muntanyes del Montgrí. “Sempre, sempre, ens fan pensar en tu”, ha dit.

Tota la força del món perquè puguis afrontar aquest dia especial de la millor manera possible i, sobretot, perquè plantis cara al judici amb tota la dignitat que representes
Marta Vilalta Portaveu d'Esquerra Republicana
  Dolors Bassa celebra l’aniversari a la presó d’Alcalá-Meco

Sabrià també s’ha mostrat ferm i contundent: “Et tenim sempre present, no defallirem fins que tornis a casa, fins que tornis amb els teus, amb la teva família, amics i la gent d’Esquerra Republicana que tant t’estimem”.

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, que havia coincidit amb Bassa en la seva etapa a la conselleria, ha volgut donar-li “tota la força del món” perquè afronti l’aniversari de la millor manera possible malgrat la injustícia, però sobretot perquè planti cara al judici “amb tota la dignitat” que té i que representa.

“Persones com tu sou i sereu un referent per a tots nosaltres”, ha volgut recordar Joan Tardà, portaveu republicà al Congrés dels Diputats, a la Dolors. “El teu patiment no és estèril”, ha afegit, “em dol, però sempre us quedarà l’orgull d’haver-ho fet tot pel nostre país i els nostres ideals”.

Persones com tu sou i sereu un referent per a tots nosaltres. El teu patiment, el vostre patiment, no és estèril
Joan Tardà Portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats

Us animem a felicitar la Dolors Bassa a les xarxes socials amb el hashtag #AniversariBassa, a reivindicar-la cada dia i a denunciar la injusta repressió que estan patint les persones preses i exiliades polítiques. A les portes del judici a la democràcia, fem que sentin el nostre escalf!

Etiquetes