El conseller d'Educació, Josep Bargalló, al Parlament de Catalunya
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, al Parlament de Catalunya

El Departament d’Educació es convertirà d'aquesta manera en l'inversor majoritari per a l'actuació en els centres de titularitat pública de la ciutat

Educació destinarà 52 milions d’euros a la reforma, ampliació i millora dels centres educatius de titularitat pública de Barcelona. Així ho ha anunciat el departament després d’arribar a un acord amb l’Ajuntament de la ciutat. La voluntat de les administracions és treballar conjuntament per mantenir un bon parc públic escolar al municipi.

Històricament, l’aportació municipal a les obres de reforma i millora dels centres públics de la ciutat de Barcelona ha representat més del 80%, mentre que la Generalitat ha invertit el restant. Una situació que el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que cal revertir: “La Generalitat és, i haurà de ser sempre, l’administració majoritària en l’aportació de recursos per a l’actuació en el parc públic escolar de la ciutat, com ho és a totes les ciutats i pobles de país”.

Per això ambdues institucions han posat en marxa aquest conveni de col·laboració per al període 2020-2026, el qual incrementarà el nivell d’inversió que els centres educatius públics de la ciutat necessiten. “El departament d’Educació aportava anualment 3,5 milions d’euros, i ho seguirà fent”, ha aclarit Bargalló, “ara, a més, el departament aportarà aquests 52 milions d’euros addicionals en els propers 7 anys”. D’aquesta manera, l’aportació del Govern a aquestes obres de reforma i millora serà superior, “com pertoca”, ha clos el conseller.

Les dues administracions coincideixen en què és necessari impulsar aquestes obres, no només per al bon manteniment dels centres, sinó també per millorar els aprenentatges i benestar dels alumnes, així com adaptar i transformar els equipaments a les noves necessitats educatives.

Etiquetes