El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en una imatge d'arxiu. ACN
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en una imatge d'arxiu. ACN

El Consell definirà les estratègies necessàries per tal d’impulsar la llengua catalana als centres educatius

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts la creació del Consell Lingüístic Assessor, un òrgan integrat al Departament d’Educació que tindrà com a principal objectiu refermar la vehicularitat del català en l’àmbit educatiu, amenaçat per les sentències judicials que intenten imposar un 25% de llengua castellana a les aules.

Aquest òrgan haurà de definir les estratègies necessàries per impulsar la llengua catalana als centres educatius, d’acord amb els principis del règim lingüístic del sistema educatiu a Catalunya, a més de proposar criteris per a la revisió i actualització del contingut dels projectes lingüístics i assessorar el Departament en relació amb aquelles iniciatives que afectin la llengua vehicular, que és el català.

“Seguim treballant per refermar la vehicularitat de la llengua catalana en el sistema educatiu català”, ha expressat a les xarxes socials el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

El Consell Lingüístic Assessor estarà format per 16 persones amb una “reconegudíssima trajectòria professional” en l’àmbit acadèmic en matèria lingüística, del dret, la divulgació i la docència, segons ha explicat en roda de premsa la portaveu del Govern, Patricia Plaja. Estarà presidit per la lingüista Maria Carme Junyent, professora de lingüística a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona i autora d'una àmplia obra sobre la situació de les llengües del món i la diversitat lingüística.

Més informació aquí.