Educació garanteix que tots els alumnes que hagin sol·licitat una FP de grau mitjà tindran plaça

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, també assegura que, malgrat la pandèmia, el curs començarà amb el 100% de presencialitat

Aquest any escolar s'ha obert la matrícula per cursar la formació professional de grau mitjà amb una ampliació extraordinària de més de 6539 places noves. "Tot l'alumnat que vulgui cursar els dos cicles formatius amb més demanda (Cures Auxiliars d'Infermeria i Sistemes Microinformàtics i Xarxes) ho podrà fer", assegura Cambray.

A més, aquest any s'obre de nou el procés de matriculació de tota l'oferta de cicles formatius de grau mitjà des de l'Institut Obert de Catalunya (IOC) perquè els alumnes que no tinguin plaça puguin cursar l’FP de manera telemàtica. Cambray ha remarcat que “es farà un acompanyament a tots els estudiants que hagin de cursar els estudis online i per això, s'ampliarà el personal dels centres”.

L’increment de la demanda de la Formació Professional és una molt bona notícia perquè representa un èxit pel país
Josep Gonzàlez-Cambray Conseller d'Educació

Pel conseller, “l’increment de la demanda de la Formació Professional és una molt bona notícia perquè representa un èxit pel país”. Des del Departament d’Educació davant d’una situació excepcional, donem una resposta també excepcional perquè ningú es quedi sense poder cursar estudis de Formació Professional de grau mitjà”.

Aquest any 2021-2022, l'oferta inicial comptava amb 38.000 places, però s'han rebut fins a 52.000 sol·licituds. Cambray ha explicat que de cara al curs vinent “es faran canvis en el procediment per avançar els calendaris d’inscripció i matriculació i agilitzar el procés”. El govern de Catalunya vol adaptar encara més l’oferta i la demanda del mercat laboral perquè s’adequï als estudiants i per això aposta per la Formació Professional.

El curs tindrà inici respectant les mesures vigents de la Covid, que paral·lelament permetran a l’alumnat el 100% de la presencialitat a les aules.

Mesures contra la Covid

  • La mascareta seguirà sent obligatòria per a tot l'alumnat de primària. Als moments d'esbarjo com podria ser l'estona de pati, els alumnes podran trobar-se amb els seus grups bombolla sempre mantenint la mascareta.
  • Pel que respecta als horaris d'entrada i sortida de l'escola, com fins ara, seguiran sent esglaonats. La novetat és que les famílies podran accedir al recinte de l'escola, sempre que no entrin dins l'edifici, però tindran accés al pati.
  • En darrer lloc, els alumnes de l'ESO no hauran de fer quarantena en el cas que hagin tingut contacte amb un positiu si ja porten la pauta completa de vacunació o han passat prèviament la Covid.


Un nou pla de salut emocional

Aquest nou curs s’ha implementat un pla de salut mental als centres educatius per tal d'avaluació la situació emocional de l’alumnat i saber com li pot estar afectant la pandèmia tant a infants com joves. El projecte se centra en els estudiants de 5è de primària fins a 2n de batxillerat, a més dels cicles formatius. Així doncs, tot l’alumnat haurà de respondre un qüestionari per avaluar el seu estat de salut perquè puguin compartir les seves vivències i sensacions davant la situació extraordinària que estem vivint.

Etiquetes