Els Països Catalans, l’espai natural de la llengua catalana

L’objectiu prioritari de la política lingüística és el d’arribar a la plena normalització de l’ús de la llengua en tots els àmbits arreu dels Països Catalans. La situació crítica en què es troba l’idioma en alguns àmbits sectorials o territorials demana mesures específiques a les quals l’Administració de la República, conjuntament amb l’entramat associatiu i institucional de tot el territori, ha de donar suport decididament.

Estrènyer els llaços i la col·laboració institucional amb la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears, el Govern d’Andorra, l’administració regional francesa, l’Ajuntament de l’Alguer i els ajuntaments de la Franja de Ponent per aprofundir i coordinar les polítiques de normalització lingüística arreu del territori.

Aprofundir l’intercanvi cultural amb tot l’àmbit dels Països Catalans, consolidar un espai comunicatiu català, afavorir la presència de productes culturals (teatre cinema, literatura, televisió) i promoure trobades de cultura popular, especialment les adreçades a la infància.

Aprofundir l’intercanvi cultural amb tot el domini lingüístic occità, promovent, juntament amb els altres àmbits institucionals implicats, un sol espai comunicatiu i cultural.