La direcció d'ERC proposa reforçar l'Executiva Nacional per encarar el nou curs polític

El Consell Nacional dels republicans haurà de ratificar els nous membres de la direcció del partit aquest dissabte, 17 de setembre

Esquerra Republicana busca enfortir l’Executiva Nacional per encarar els nombrosos reptes que ha d’afrontar la formació aquest nou curs polític, en què haurà de donar resposta a les necessitats socials i econòmiques des de totes les institucions on és present, especialment des del Govern de la Generalitat, així com els Ajuntaments.

Tant és així, que amb l’objectiu de coordinar l’acció política i parlamentària a les diverses cambres i institucions en què Esquerra Republicana té representació, la direcció del partit proposa incorporar una nova Vicesecretaria de Coordinació Institucional, que ocuparia el diputat al Parlament Juli Fernàndez. Fernàndez, amb una àmplia experiència de gestió, va ser alcalde de Sabadell del 2015 al 2017 i tinent d’alcalde del 2017 fins al 2019. Posteriorment va ser delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona.

Així mateix, la diputada i portaveu adjunta d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, Meritxell Serret, rellevaria Alba Vergés al capdavant de la Vicesecretaria General de Partit Obert. Serret, que va ser consellera d’Agricultura del Govern de l’1 d’octubre i, posteriorment, delegada del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea mentre es trobava exiliada a Brussel·les, assumirà el càrrec que fins ara ha liderat l’actual vicepresidenta del Parlament i candidata a l'alcaldia d’Igualada a les properes eleccions municipals, objectiu en el qual es vol centrar per fer de la capital de l’Anoia una ciutat republicana.

D’altra banda, el periodista Marc Colomer, fins ara director de comunicació estratègica i entorn del partit, assumiria la Vicesecretaria General de Comunicació i Estratègia en substitució d’Oriol Lladó, que torna a la pràctica professional privada. Colomer va ser director de l’Agència Catalana de Notícies entre el 2016 i el 2022 i ha exercit com a periodista durant més de 25 anys, passant per les redaccions del Punt, Diari Ara, Europa Press i Ràdio Arenys, on va ser-ne director. Ha col·laborat com a analista polític en programes de TVC, Catalunya Ràdio, RAC1, Euskal Telebista i Euskadi Irratia, entre altres.

Aquests canvis a l’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana hauran de ser aprovats pel Consell Nacional de l’organització que se celebrarà aquest dissabte 17 de setembre a Barcelona. En el mateix consell nacional, si així es decideix, es donarà el tret de sortida a la convocatòria del procés congressual de l’organització que tindrà dues dates clau, el 6 de novembre amb l’elecció de la Presidència, la Secretaria General i el seu equip, i a finals de gener amb la celebració de la sessió plenària.

Aquests canvis s’anticipen, doncs, als que es puguin produir al llarg del 29è Congrés Nacional d’Esquerra Republicana, amb vocació d’enfortir constantment l’organització per tal d’atendre als reptes de cada moment.