El 2014 Esquerra Republicana no tenia representació a la població de Salt, a les eleccions de 2015 la candidatura republicana va obtenir 5 regidors, fet que els va permetre tenir l’alcaldia. Durant aquest període Viñas ha governat pensant en el bé de Salt i els seus ciutadans

Recordes quan vas començar la vinculació amb l’àmbit polític?

Va ser durant els meus anys universitaris, al voltant de 1992. A través de les JERC col·laborava amb l’organització de les barraques i qualsevol altre esdeveniment que impulséssim. A partir d’aquí, la meva vinculació ja ha estat constant.

Cap de llista a les eleccions del 2015, com recordes aquells dies abans de ser escollit alcaldable?

El 2014 Esquerra teníem 0 regidors a Salt i vam decidir estructurar i dinamitzar la secció local. Amb un equip inicial vam començar a treballar per vestir-ho tot plegat i va arribar un moment que se’m va demanar d’encapçalar la llista. Després del lògic període de reflexió vaig acceptar i ens vam posar a treballar configurant l’equip de treball, preparant la candidatura i el programa. En definitiva, posant en marxa noves dinàmiques per fer creïble que la candidatura Esquerra Republicana de Salt era la necessària per transformar el municipi.

Quina va ser la clau d’èxit a les eleccions del 2015?

En primer lloc cal dir que aleshores la marca d’Esquerra estava consolidada i, aquesta dinàmica nacional, hi vam afegir una candidatura renovada i una clara voluntat de canvi. En aquest sentit, veníem d’un ajuntament i d’un alcalde amb una situació judicial complicada, el PSC repetia candidata... Estava clar que el canvi érem nosaltres gràcies a una candidatura transversal, formada per gent que venia de diferents àmbits i sectors del municipi. Un exemple és qui va tancar la llista, l’exalcalde socialista Salvador Sunyer i Aimeric.

Esperàveu passar de zero a cinc regidors?

Com sempre passa en campanya tothom fa números. Ara, sí que teníem clar que la sensació era bona i durant la campanya anàvem percebent que molta gent confiava en nosaltres perquè vam demostrar que representàvem el canvi.